“排隊食班戟”
幸福班戟的評論

幸福班戟
香港排名第592 (共 677 間甜品)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前的評論

豬師奶係沙田同朋友食tea,揀左衣間班戟,一直都好高人氣,門口長期排隊,今日等左大概二十分鐘就有得入座。設有最底消費,每人最少點一樣野,不限飲同或食物。

我唔太肚餓,兩個人就叫左一份伯爵茶班戟同一杯latte, latte就正正常常,冇乜特別,下次可以試下衣度既奶茶

伯爵茶班戟幾特別,個醬好濃伯爵茶味,唔會好甜,班戟上面有d脆脆同cream,d脆脆配埋個班戟質咸好得意,豬師奶就唔太鍾意配cream,成個班戟賣相好好,不過略嫌偏貴

參觀日期:2020年4月
感謝 foodcravershk

2020年2月13日的評論

每位食客要點一樣單品,因爲食完晚飯先到,就同朋友share一份奶茶班戟配自家製穀麥,再另加飲品。班戟大概10-15分鐘上枱,比預期時間快左,尖沙咀分店無論堂食定外賣都係用環保物料的紙盒呈上,可惜影相會無咁靚。

奶茶班戟依舊好食,香濃的茶香帶點甜膩的口感,班戟香滑鬆軟有空氣感,加埋自家製穀麥口感變得有層次,不過班戟size有待改善,明顯見到第一件係比其餘2件細。凍咖啡烘焙味較重,不過不失。

參觀日期:2020年1月
感謝 eatwithbabe
2020年2月11日的評論 透過行動裝置

好彩行快步,剛有一張室內的2人枱,因最近環境和非繁忙時段,才不用排隊

但2人枱與枱之間其實幾近,談話內容的私隱度低;若坐在室外,即是商場位置,燈光較暗,枱之間同樣很近,其中一張2人枱更突出地放置(當時),商場遊人熙來攘往,都幾騷擾

幸福班戟(原味)$80,雖有淡淡的蛋香味,但質感不夠鬆軟,很失望,如以這質素,價錢實在偏貴

參觀日期:2020年2月
感謝 friendychan
2020年2月2日的評論 透過行動裝置

第一次來這家店來嚐鮮,價錢有點兒高貴的、但是這家是香港開的店、擺盤漂亮!水果也算新鮮的!飲料一般沒有特別的驚喜

參觀日期:2020年2月
感謝 240wanli
2020年1月29日的評論 透過行動裝置

失望,不值這個價。雖然都尚算有蛋香,但不算很濃!口感不夠鬆軟,較為實在。較為可取是雪糕,但不值得一試。

參觀日期:2020年1月
感謝 eugenefsm

去過幸福班戟嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD