“終於食到壽司郎”
壽司郎-香港的評論

壽司郎-香港
香港排名第1,546 (共 13,988 間餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
4 週前的評論 透過行動裝置

7月限定【賞味北海道】,極大北海道產帆立貝,超大超鮮甜,極級美味。鱈魚籽海苔,咸鮮甘味,而且較特別。稻烤三文魚,有埋魚籽提鮮,三文魚多份香味。

期間限定,售完即止的海膽壽司,雖然份量細左少少,但味道真係好甜好正,入口化開,一件真係唔夠喉。蟹膏壽司好味又抵食,味道濃郁且唔腥。三文魚腩果然好肥美。

油甘魚壽司,好肥好鮮味,魚脂豐富,味道久久不散。中拖都夠肥,但就得油香,魚味反而唔算好重。

參觀日期:2020年7月
感謝 katw759

2020年6月1日的評論 透過行動裝置

今日咁岩有朋友預約左 @sushiro.hk 而又去吾到,所以俾左個機會我,好開心❣️
▫️
之前去過佐敦分店,門口位置好細,大家要好親密咁企係度等位
而我今次係去黃埔分店,佢位於商埸內,地方大好多之餘大家仲可以涼住冷氣等位,感覺舒服好多
▫️
呢度既壽司真係平❗靚❗正❗
嗌左好多壽司,超滿足

參觀日期:2020年6月
感謝 msfoodloverr
2020年5月17日的評論 透過行動裝置

非常扺食的日式迴轉壽司店,落單上菜全自動化,很有效率。三文魚肥美,時令甜蝦鲜甜,赤貝新鲜爽脆,左口魚肥潤,帶子雖细隻但美味,很值得推薦。但取籌後至入座,等候時間要幾小時,要安排活動。

參觀日期:2020年5月
感謝 clui888
2020年5月15日的評論 透過行動裝置

二拉沙媽瀉♪( ´θ`)ノ21314~好大聲
有時有廣播、餐點到、又有音樂
其實有少少好銀嘈(´・Д・)」
去幾多次都會問你識唔識用部Pad 好貼心
搵咗陣wasabi發現原來佢係要轉過嚟要等
啲杯碟擺到好高_(´ཀ`」 ∠)_表示149攞唔到
壽司(12-27)
油甘魚好淋身(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)鰻魚好厚身
吞拿魚樣衰衰但係又勁有吞拿魚味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
鰻魚卷又有青瓜、鰻魚汁又多
又有牛油果仲有芝士
✨筋子細粒啲 但係就冇咁腥岩我
⁉️同埋有冇人可以答我:
點解佢哋三文魚全部都好似熟咗(´・Д・)」
蜆肉麵豉湯好多蔥粒
蜆都幾肥美
朱古力香莓芭菲(32)
係我食咁多次以黎第一次食甜品
考試實在要太需要補充能量啦
雪糕唔會話好甜 仲有啲帶少少苦嘅朱古力脆脆令到成杯一啲都唔漏(●°u°●)​ 」
野莓醬又唔會話好甜
冰凍野莓帶少少酸 成件事好Fresh
上面仲有個朱古力brownie⁉️
Brownie上層有少少生朱古力既感覺好濃
最底嗰層仲有朱古力moose同埋粟米片
果然係一個合格嘅芭菲好多層次
完勝全盛時期嘅元氣
用料新鮮又厚身、連紫菜都香過人
就連甜品一樣都咁出色

參觀日期:2020年5月
感謝 snacklife_keepfit
2020年5月3日的評論 透過行動裝置

呢間日本過江龍,岀名平靚正,我係台北見到 等兩個鐘 都一定要排隊食,上年終於比我等到,黎左香港 雖然要等兩個鐘,不過,食完之後,你一定覺得呢個價錢、呢種質素,係值得嘅 !

大拖羅 (8/10)
相比中拖羅油脂比例多,入口即溶,一食口陣陣呑拿魚油味 好肥美,如果鐘意食肥美嘅,就一定要叫大拖羅 唔鐘意油脂偏重嘅,就中拖羅。

松葉蟹腳 (8/10)
食得岀有少少海水味,鮮甜!岀面d蟹腳壽司 細隻又少肉
呢度廿幾蚊,就大大隻,真係大滿足!

花之戀(7.5/10)
因為我每次迴轉壽司,都係我最鍾意叫嘅,貪佢大大舊三文魚之餘,配埋我最愛蛋黃醬,味道係好夾,上面d魚子脆脆地,口感幾過癮,當然呢度嘅花之戀 係三文魚多過飯,唔洗食飯就飽嘅感覺,值得一讚 !

赤蝦 (9/10)
試左佢三款甜蝦,赤蝦、熟蝦、甜蝦,我一定會推介你揀赤蝦,其他兩款你可以skip,呢度嘅赤蝦,暫時同級數迴轉壽司之中,最大隻亦都係鮮甜,又幾爽口,而其他兩款蝦壽司 就比較平平無奇

灸燒原條鰻魚 (6/10)
原本滿心歡喜,以為係有醬汁燒嘅,見到呢個乾爭爭,白雪雪嘅鰻魚,賣相已經失望左,食落口,多骨,肉質偏淋,唔係新鮮嗰隻,更加失望

以上係我試完,覺得最值得試嘅壽司,當然,仲有其他款式嘅都好食。如果大家唔介意,排隊等兩小時嘅可以試下,唔想等嘅,可以早上十點幾等佢開門,又或者網上拎籌,行街行到攰,再去食又得,得左!

壽司郎 (佐敦分店)
味道: 8/10
環境: 7/10
價錢: 8/10

參觀日期:2020年2月
感謝 megan0324

去過壽司郎-香港嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD