“豐富既和牛1人鍋”

但馬屋 (V City)
香港排名第7,251 (共 13,792 間餐廳)
3 週前的評論

有60分鐘放題或90分鐘放題可以簡,午餐食和牛真係太吸引,掛排下隊都唔緊要la。
湯底方面我同朋友簡左個美肌鍋同千夜鍋。
千夜鍋味道無想中既濃郁,但食到最後再加過湯,有齊食物既精華就真係香濃野味好多。
美肌鍋,乳白色既湯底加埋豆腐同菜落去,感覺良好,配埋美肌排毒水,真係連打邊爐都會令覺得會食得幾養生。
另外仲有雪梨水同蘋果汁,飲品櫃既罐裝飲品。
放題套餐提供澳洲穀飼牛,黑毛和牛同丹麥豚肉等肉類。
黑毛和牛味道香濃,雪花分怖平均,同好薄身,穀飼牛色澤都好唔錯又大片。仲見到店員即場用機器切片,真係非常新鮮。
丹麥豚肉唔會覺得so,入口好滑。

參觀日期:2019年12月
感謝 chrisli228
2019年12月21日的評論 透過行動裝置

太好了,V city 開了「但馬屋」,繁忙時段當然很多人,我們預早5:00pm入內光顧,除了人不太多,也有一些位可選取坐

我們選了澳洲產長期穀飼牛放題套餐,成人$199,90分鐘晚市放題,包括任吃自選牛或豬、蔬菜、丸、雞肉、麵、飲品和雪糕⋯

湯底放電爐滾後,隨即開始努力吃牛之行,這澳洲牛片的質量不錯呢,機切成薄片,一放湯焯數吓便可

我喜歡弄熟5-6片放在碗裏,一次夾起點芫茜醬油齊吃,太好味了,可以不斷追加,實在大️足

我喜歡但馬屋的另一原因,是它有羽衣甘藍這超級食物,可盡情地吃。還有,一人一鍋夠衛生

參觀日期:2019年12月
感謝 friendychan
2019年11月23日的評論 透過行動裝置

難得平靜嘅週末,經過V city見到有幾間新餐廳,今次揀咗但馬屋嚟試下。

佢午市分咗60同90分鐘,有唔同牛肉種類等級。我揀咗60分鐘日式黑毛和牛午市套餐。

一入到去,即刻見到唔同配菜任你夾,大大個飲品櫃任飲。

一人一鍋,5款湯底,我地揀咗千夜鍋同美肌鍋。

專登揀兩個清d湯底,可以試真d和牛鮮味,最後當然無令我地失望

和牛牛味非常濃,唔會得肥膏,再追加碟牛質素都無變。

豚肉比相像中好,因為平時多數專攻食牛,豚肉薄片嫩滑,非常驚喜。

而配菜方面,除咗平時常見蔬菜,仲有羽衣甘藍,平時當沙律菜食多,另外有秋葵,都幾特別。

最後食埋甜品Haagen Dazs雪糕,四款任揀,非常滿足。

----------

但馬屋Tajimaya (屯門)
地址:屯門屯門鄉事會路83號V city1樓L1-8號舖

參觀日期:2019年11月
感謝 Man_Sze_Chung

去過但馬屋 (V City)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD