“五光十色😍”
漫花燈火HK的評論

漫花燈火HK
香港排名第3,477 (共 15,706 間餐廳)
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
2022年6月19日的評論 透過行動裝置

• 漫花燈火• 重新開幕啦!!! 還記得那個五光十色的萬花筒隧道嗎? 如今重新在土瓜灣重現,女生們快點去拍照打卡啦!!!

這間打卡餐廳以萬花洞和色彩繽紛做主題,給人開心愉快的感覺哦~基本上每位客人都在店內走來走去拍照,大家都好興奮、好開心呢~

「 脆脆牛肝菌野菌意大利飯 $208 」

圓潤飽滿的野菌意大利飯,帶有微微菌香,加上脆炸牛肝菌,口感層次更豐富。

「 醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉 $208 」

大大隻大頭蝦,賣相吸引。意大利粉熟度剛剛好,有彈性有靭性,煮得不錯唷~

「 黄金蟹肉黑橄欖醬意大利粉$208 」

大量蟹肉包裏著黑橄欖醬意大利粉,蟹味香濃,鮮味突出。

「 香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉$188 」

散發著強烈黑松露香的忌廉意大利粉,日本帶子又厚又鮮嫩,整道菜都深得我心。

「 潘朵拉的盒子 $168 」

充滿藝術感的兩款甜品,一款是香脆的竹炭撻包著黑芝麻慕絲、小麻糬等,有香濃的芝麻香,好好吃呀~

「 羅浮圓宇宙 $148 」

另一款則是柚子檸檬忌廉卷,味道清新醒胃,質素也好高哦~

參觀日期:2022年6月
感謝 Foodieyanyannn

2020年2月20日的評論

初開張既時候比佢地既萬花筒世界吸引左,即刻同姐妹們去試下~行到入去的確靚到會令人嘩嘩聲~除左門口位有色彩鮮艷既萬花筒鏡片之外✨,入面既彩花天花都好吸睛!而最令我地著送既~係充滿土耳其色彩既杯杯碟碟,黎呢道食野真係會好似店名咁,不停OMG!
慢煮穀飼180日安格斯牛肩胛 $328
牛肩胛以慢煮既方式烹製,生熟度掌控得岩岩好,呈粉紅色,肉質軟嫩,牛味濃郁,不過三百幾蚊得幾塊就好似少左啲
慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍 $308
都係用慢煮,所以切開時依然係粉嫩嘅狀態,肉質鮮嫩,肉汁幾Juicy,唔錯。不過配搭既黑椒汁太濃味,有少少遮蓋左豬鞍既美味。
醬燒大頭蝦配香蒜辣椒意大利粉 $198
全晚最欣賞既一碟~香蒜味濃,意粉好吸汁,帶點微辣,食落好惹味~醬燒大頭蝦爽口彈牙,仲幾入味。
芝士焗黑松露薯條 $98
黑松露香氣濃,但食落就唔覺好有黑松露味,而且係焗薯條,所以淨係表面個啲薯條脆,底嗰啲就好似薯蓉咁淋哂,如果係逐條逐條炸會好好多。

參觀日期:2019年12月
感謝 kath_foodiary
2019年11月25日的評論 透過行動裝置

一進入這餐廳,已經令我猶如進入了一個花花世界,差點兒只掛住打卡而忘記看餐牌。

羽衣甘藍紅腰豆藜麥木瓜沙律配柚子醋($98)
這兒的每道菜名字都頗長,很喜歡這個沙律的設計,將食物分隔開,讓你自己選擇食物來混合,柚子醋也是視乎個人需要,一款賣相吸引又健康的沙律。

法國慢煮鵪鶉腿配牛油炒野菌($168)
小小的鵪鶉腿雖然不是太大,但勝在很嫩滑,侍應亦一早説明因為是慢煮的關係,所以肉色會帶點粉紅,但不是沒有煮熟,預先解除客人的顧累。

黑魚籽配麵包蟹意大利飯($238)
放了金鉑在最頂頭,繼而有黑魚籽,有蟹肉混入在飯裡面,整體賣相很有層次感,又軟又硬,口感好特別!

富士山的雲端 - 藍橙雲呢拿牛奶($82)
待應好清楚介紹怎樣製這杯飲品,讓你親身體驗整個過程,份量真的恰到好處,好欣賞設計者的心思,雲尼拿好creamy又不太甜,賣相更可增加你的食慾添!

士多啤梨三重奏($88)
朋友的飲品,也是像我一樣,經過一輪製作而成,漂亮的外表,真的有點不忍心飲下去。

拖肥屋潤 花焦蕉展($128)
最後的甜品當然沒令人失望,拖肥雪糕涷餅,上面還有一塊大焦糖,周邊就有大大小小的香蕉,加埋一起食就更好味。

參觀日期:2019年11月
1  感謝 Amy C
2019年11月16日的評論 透過行動裝置

今日要慶祝朋友生日,想給她一個特別的生日飯,在網上看了很多介紹,1坐下,好夢幻的世界,粉紅色的椅子,天花吊著五顔六色的花絮.仿似進入愛麗絲童話中,朋友又是拍拍拍
枱上放了一個童年時的萬花筒,碟也七彩繽紛
,每隻圖案不同,看看餐牌,點了
車厘茄水牛芝士沙律
用水牛芝士打成沙律醬伴上松子,車厘茄,苜蓿等等,口感清新
辣肉腸忌廉藍青口
選用智利藍青口,加入白酒忌廉,香味濃郁,伴上辣肉腸,一濃一淡,相得益彰
大頭蝦意大利粉
意粉煮得比較硬身,有咬口,我不喜煮得太糊,大頭蝦非常爽口,彈牙,而且很大隻
甜品
潘多拉盒子
朋友一看見名字已愛上它
粉紅色的透明珊瑚糖造成一個透明蓋,上面點綴著金萡
下面用草莓,藍莓等烘焙一個餅
侍應姐姐細心解釋,珊珊糖是代糖,但比較硬身
朋友用小木槌撲碎上面珊瑚糖,我試了又不太甜,也不太硬,挺好味道。
吃了這么多次飯,拍照是最多今次,看見朋友這麼開心,這頓飯真值

感謝 pigshan33
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。原文語言為中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
2019年11月9日的評論

1. 環境超得,雖然好細間,但老闆真係好花心思,影相一流
2. 甜品同夥飲既賣相都好好 3. 侍應服務好好,笑容好舒服

彈 1. 味道就坦白講,係平平既,主菜意粉係無乜味,甜品味道亦偏平板

參觀日期:2019年10月
感謝 Chi Keung Y

查看過漫花燈火HK的旅客也查看過

去過漫花燈火HK嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片