“任食雞煲鴨煲豬手煲再加打邊爐”
二鍋頭的評論

二鍋頭
香港排名第2,904 (共 15,731 間餐廳)
4 週前的評論 透過行動裝置

湯底-胡椒豬肚雞湯
-胡椒味道重 有豬骨湯底味
-個煲幾大個 打足成晚都唔使加水
牛嘅種類都幾多
澳洲M六和牛 安格斯封門柳 頂級安格斯牛 黑安格斯牛頸脊 安格斯牛小排 美國極黑和牛
-想食牛味重嘅就可以叫安格斯
-想要嫩口油膩香重嘅就可以叫和牛
每款叫一客都差唔多飽 仲可以食埋豚同雞 仲有海鮮
海鮮鮮甜彈牙
自取站有其他火鍋配料 飲品 醬油

參觀日期:2022年9月
感謝 op S

2021年12月13日的評論 透過行動裝置

今日帶住一班麻甩仔黎到尖沙嘴搵食,點樣可以醫治麻甩仔既胃,一定要打個邊爐食個任食,最緊要飲酒飲先令到個氣氛高潮!正正比我搵到呢間好抵食既餐廳,重點就係任食,最特別既係餐廳有黑椒豬手煲同埋火焰鴛鴦鴨煲任食,超級特別!

黑椒豬手煲
超重黑椒味,而且有得揀辣度,你想幾辣就幾辣,我叫左中辣已經非常惹味,香味滿溢!豬手煲得耐非常嫩口,口感好正!

火焰鴛鴦鴨煲
鴛鴦=鴨肉x油鴨髀肉
上枱就淋上玫瑰露酒,再用火燒一燒,視覺已經飽左!食落去酒香味非常,肉質香嫩濃郁!

呢間放題兩個鐘任飲任食,星期一至四收費$218、五六日假日前夕收費$228,最鍾意佢既火鍋配料擺到好靚,而且火鍋料款式都非常之多,真係好抵食!最鍾意炸魚皮,炸響鈴都可以任拎。而且野飲都非常齊全,仲有雪糕都可以任食任拎!所有野都琳瑯滿目,非常齊全!

#二鍋頭 (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓

Ig: @mroolong

參觀日期:2021年12月
1  感謝 Mroolong
2021年9月11日的評論 透過行動裝置

尖沙咀$198雞煲+火鍋兩食嘅吃到飽食店「二鍋頭」鍾意食牛嘅朋友只係加一百蚊就可以升級任點極黑和牛、牛小排,真心抵嘅

見現場都有幾款不同嘅原支酒供order,店員介紹澳洲里奇蘭汽泡酒,原來係酒商親自挑選,認為呢支酒配呢度嘅雞煲係最夾,有興趣不妨小酌一下

✅環境:
地方大,座位間隔相當闊落,坐得舒服。今次坐窗邊位仲有落地大玻璃街景睇下,碗碗碟碟都乾淨企理,無污漬

✅雞煲/鴨煲/豬手煲任君選擇:
成日食雞煲,想試吓其他嘢嘅話,呢度都有得選擇。今次我哋就食返小辣雞煲 醬汁濃郁,加上超大方嘅海量芫茜洋蔥,連骨雞件食起來更滋味

✅多款湯底選擇:
揀左沙嗲湯底上枱已經聞到濃濃嘅沙嗲味,色澤都好對路,私心推介最襯湯底嘅一定係出前一丁真係一絕

✅食物推介:
落單點嘅 肥牛唔會太肥有牛味,豚肉唔柴有肉香,花枝片爽滑脆口,雲吞新鮮,魚皮餃鮮中帶甜

自助取嘅有蔬菜丸類、餃子、烏冬。 推薦出面好少見嘅芝士波波腸萵筍、韓國年糕、潮州魚蛋、魚片頭都食得過

✅飲品:
罐裝汽水、樽裝茶、解膩嘅楊協成系列,多款口味嘅鴻福堂系列重點係有打邊爐必備嘅啤酒任飲!!

參觀日期:2021年9月
感謝 Mobile19847583142
2021年8月31日的評論

裝潢簡潔企理,自助區無論蔬菜飲品同甜品好多選擇!店員細心有禮介紹唔錯

【火鍋。雞煲。鴨煲】任飲任食兩小時 (星期一至四 $198/ 星期五六日 $218)
首先喺雞煲、鴛鴦鴨煲同黑椒豬手煲中揀一個,我地揀左惹味雞煲,醬汁超香嘅雞件配上特多芫荽!上枱後店員會立即炒幾下,香氣撲鼻!雞肉鮮嫩,麻辣味香濃!醬汁包住啖啖雞肉刺激味蕾!麻度辣度均勻,2人份量好足!食完就可以揀!湯!底!進入打邊爐嘅狀態
湯底有八款選擇,我地揀左清清地嘅香茜皮蛋鍋!特多香茜同皮蛋,湯底清甜!簡直係健康之選!除左自助區嘅大量蔬菜丸類,仲有幾十種其他肉類餃子同海鮮可以任點任食!每次點嘅份量都係按人頭比,每樣可以食小小又唔怕浪費食物!唔錯!
今次邊爐主打海鮮 - 我地點左海蝦,墨魚仔、吊桶、帶子、鯇魚片、大蜆,樣樣都新鮮彈牙!推介!
蔬菜類 – 山根、鮮冬菇、杏鮑菇、金菇、唐生菜等
炸物 – 無限供應嘅炸魚皮同響鈴,酥脆又好味!
最驚喜同我真係煮左嘅-出前一丁!
整體好滿意,係性價比極高嘅選擇!

參觀日期:2021年8月
1  感謝 TravelbyChinss
2021年3月26日的評論

趁天氣仲涼涼地,呢日約左朋友去到呢間食任食雞煲+火鍋

位置好方便,就喺旺角站D2出口,過一條馬路已經到。上左兩層樓梯後,可能店員聽有聲,佢就特登走出門口迎接我哋,服務態度好好。
我哋18:30入座, 坐低後店員叫我哋揀左任食果煲先, 火鍋湯底+配料就可以慢慢揀。原來除左雞煲仲有鴨煲同豬手煲揀。
我哋就揀左雞煲,小辣

一拎上枱已經聞到好香,店員再幫手炒到熱辣辣,除左雞肉仲有啲紫洋蔥、鳳爪、芫莤。

之後就揀左個滋補藥膳鍋打邊爐,飲落甜甜地
係自助區就拎左啲菜、響鈴、魚皮etc...
仲有飲品同雪糕任飲任食
去自助區拎完野,落左單既食物都到咗
啲帆立貝同蜆都好大粒
蝦-肉質彈牙
帆立貝-大粒,爽口
豬膶-爽口
雲吞&水餃-大粒多餡
今次真係食得好飽,店員服務態度又好好。下次會想試埋佢個豬手煲同冬蔭公湯底

參觀日期:2021年3月
1  感謝 tammyfung

查看過二鍋頭的旅客也查看過

去過二鍋頭嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片