“🇰🇷🧀🍖”
Outdark的評論

Outdark
訂位
網上訂購
香港排名第2,752 (共 13,784 間餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
3 週前的評論 透過行動裝置

芝士豬肋骨 CheeseRibs
芝士王國系列係呢度嘅signature,其中豬肋骨最吸引到我,上到枱即刻感受到佢嘅重量,淨係豬肋骨都大約有12件,水牛車打芝士碎同豬肋骨嘅比例係1:1,芝士由明火煮到半溶後,店員會幫忙拌勻,再將豬肋骨捲上芝士分俾我哋,其餘嘅芝士會舖上豬肋骨,食嗰時先自己捲,唔會烘乾。鍾意佢有炒泡菜丶菠蘿粒丶紫菜飯伴碟,輕輕減少肥膩感。

炸蝦飯捲 Fried Shrimp Mari
本身好鍾意食Kimbap,揀咗炸蝦飯捲,感覺無咁肉感,炸蝦皮脆肉彈,配埋麻油同沙律醬,特別香口!

Coke
食咗好多肉同埋炸蝦捲,忍唔住要叫返罐可樂飲,烤肉同炸物嘅最佳陪襯品!

要特別讚一讚,呢度嘅服務真係好好,店員都好有禮貌,食物送上枱時會講菜名,收碟時又會先問客人係咪已經食完?可以收走?;當晚係滿座,每枱客人離席後,店員會即執枱及消毒枱面,快速招呼下組客人入座,效率好高!

參觀日期:2020年4月
感謝 jy0v0

4 週前的評論 透過行動裝置

Outdark
旺角 • 彌敦道613號飛達商業中心2樓⁣⁣⁣⁣

一眼看上去就是黃店呀
設有情侶鎖牆⁣⁣⁣,又美又有意義,也很具韓國風味
「給未來的信」:客人可以寫信給未來的自己,餐廳在下一年的一月一號就會寄出,好有意思!我跟朋友都寫了,希望能提醒下一年的自己毋忘初心

這次點了沒有吃過的「芝士炒雞」和「部隊鍋」。(忘了份量還是挺大的⋯點多了一點點)
好吃、份量大、服務好,完全對得起那價錢!

▷ 芝士炒雞 닭갈비 ($328) ◁
• 韓國雞蛋卷 • 香炒泡菜 • 香甜菠蘿粒 • 紫菜飯
辣度可選「原味辣」或「辛辣」。
一客$328,不要被它嚇倒,因為一定足夠兩人吃飽!
店員會為你代炒芝士與辣雞,好貼心的服務❤️
水牛車打芝士味道濃郁,份量豐富,足以包裹每個雞粒。
雞肉細嫩,年糕彈牙入味
吃完雞肉/年糕後,可以加入紫菜飯,與剩下的辣醬和芝士一起炒起來,超好吃的!

♡ 其他推薦菜式:
• 議政府 部隊鍋 의정부 부대찌개 ($228)
• 水蜜桃燒酒 이슬톡톡 ($58)

參觀日期:2020年4月
感謝 Vacationer816014
2020年4月5日的評論

冇得去旅行都唔緊要‼️係香港一樣食到好嘢韓國菜一向係「賣飛佛」呢間絕對係我食過咁多間之中,我覺得最有水準

豬腳$238 :
超大盤呀豬腳切成薄片,用咗醬油、蒜頭、肉桂、洋蔥及薑去燜煮肉質夠腍夠入味食嘅時候,再配埋秘製韓式甜辣醬一齊食超級惹味❗️用生菜包住嚟食既話,仲可以中和油膩感

東萊海鮮煎餅$118 :
煎餅份量同樣大入面餡料主要有蝦、魷魚、青椒等蔬菜煎得勁香
厚薄適中而佢個醬汁有啲似魚露,食落都好夾

香蒜蜜糖炸雞$118/半份 :
係韓國嘅味道呀炸雞炸得夠酥脆炸粉唔會太厚,啱啱好雞肉都夠晒嫩滑蜜糖味甜甜地帶點蒜味愈食愈停唔到口好後悔叫得半份咁少囉完全唔夠喉呢個下次一定要Encore‼️

炭豚飯捲$88 :
食落都係甜甜地,豚肉夠薄身餡料都算好多❗️不過咬一半就會散開晒一定要一嘢拍晒佢但整體就無乜特別,正常水平❗️
好味指數:

呢到除咗食物質素高之外,環境質素都超高打卡位超多而且入面掛面星星燈飾浪漫又有氣氛

參觀日期:2020年3月
感謝 mrs_ng_c9
2020年2月16日的評論

生日飯,今年沒有豪華的晚餐
反之,更加想約朋友去食韓國菜
炸雞專門店,韓國菜

炸雞上次已經食過,今次就試其他菜式
入店已經滿店星星裝飾,心情大好
有提供免費火酒消毒,貼心!
仲要係韓國人睇鋪,識英文~ 煎蛋飯卷$98

呢款個人幾喜歡
煎蛋包著紫菜飯卷,中間都係蛋
食起上黎好有蛋香,加埋醬汁一齊食
香甜軟滑,有飽足感之餘味道豐富

串串魚糕鍋

味道類似日式關東煮
鍋中有魚糕,魚片串,蘿蔔,蛋

呢款係超健康,幾乎沒有油,底層仲有一份烏冬
魚糕串有8串,大約2人份岩岩好食
蘿蔔夠厚切,清甜,魚糕串味道偏淡
點返附上既辣醬汁食就岩岩好~

旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
2/F, Fee Tat Commercial Centre, 613 Nathan Road, Mong Kok, Mong Kok

參觀日期:2020年2月
22  感謝 alex lam 林
2020年2月5日的評論 透過行動裝置

元祖海鮮年糕 $328
每份包括炸魷魚、甜辣醬炒年糕、芝士粟米、菠蘿、泡菜,仲有紫菜飯。炸魷魚新鮮炸起香脆,年糕越加熱越入味,口感好煙韌。菠蘿夠清新,解辣一流,不過對怕辣嘅我地嚟講唔多夠。一盤有晒咁多款美食,超級滿足。
蕃薯芝士條 $35
Mozzarella本身芝士味唔濃,但加埋蕃薯甜味又幾夾。芝士條啱啱炸起可以做到拉絲效果。
平日七點食完已經見到要排隊,建議大家想食一定要訂位。

參觀日期:2020年2月
感謝 agnes_gourmet

去過Outdark嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD