“速食原汁原味漢堡”

Burger Joys-中環
香港排名第13 (共 13,988 間餐廳)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
2020年7月8日的評論

今晚又OT冇得準時收工, 於是就同同事食埋dinner先歸家, 知道士丹利街橫巷, 有間主打Burger既餐廳, 一直都想試試, 今晚終於有機會喇!!

餐廳內都為高檯, 平日晚放工時段, 都幾多人幫襯。

Burger款式唔多, 可以自選加錢加料, 更能滿足到唔同人喜好。
Order Burger 可以+$41升級套餐 (包括有飲品+薯條)
想食特色味道薯條, 加錢就可以!

我就加左$11叫左個芝士味薯條
薯條即叫即炸, 淋上溶岩芝士, 淡淡芝士香, 好邪惡啊!!

每個Burger都以半個紙盒放好, 食既時候唔洗用手接觸到個包, 整潔衛生
【Cheese Burger】HK$109
Burger為standard size, 熱辣辣既牛肉令芝士半溶為一體, 牛肉keep到原汁原味肉汁, 爽脆洋蔥圈、蕃茄片、青瓜片、生菜, 同時入口, 口感豐富有層次, 雖然沒有額外醬汁, 但黎自青瓜片酸甜+清甜蕃茄片, 令整個burger更為juicy好味。

【Fish Burger】HK$89
魚柳香脆口不油膩, 配上蕃茄片、生菜、少少沙律醬, 好夾啊。

參觀日期:2020年7月
感謝 Keresawong

2020年6月2日的評論 透過行動裝置

店舖雖小但位置十分足夠,坐在窗邊可以看著街道走過的人和風景,過著慢活的星期天。

進店前探個熱,桌上還體貼地放上搓手液,讓你安心品嚐美味漢堡。

我們都點了經典芝士牛肉漢堡,其中一個加了combo,配上薯條及飲品。
漢煲體積剛好,不會過大而辛苦了牙鉸,而且餐廳都細心用紙盒盛裝著,固定整個漢堡之餘,又防止配了走位或掉下來。煎過的麵包皮散發著牛油焦香,香口惹味。牛肉不會過熟而影響韌性,肉味相當濃郁,配上溶化後的芝士及新鮮蔬菜,實在是一個完美的經典漢堡。

薯條可以加$11配上熱溶芝士,絕對值得加配,溶化後的芝士佈滿了每條香脆薯條,完全不用沾上蕃茄汁,滿滿芝士醬絕不吝嗇,吃完也不會覺得膩。

飲品方面加了$31升級至雲尼拿奶昔,如溶化後的雲尼拿雪糕,不會太甜太結,味道剛剛好,配上漢堡薯條簡直一流。

感謝 yeahkwok
2020年6月2日的評論 透過行動裝置

難得出城,到了中環午餐,朋友推介這有名的漢堡包店,有幾家分店,型格但簡約裝潢都引來不少途人停下來看餐牌!

芝士牛肉漢堡
主角來了來了,香噴噴,肉汁不停流出來。一口咬下去,肉質嫩滑配上清新蕃茄沙律菜,口感豐富,剛溶的芝士配搭得恰度好處,麵包軟熟,有牛油香味!

額外加了薯條和奶昔作套餐,比散叫更抵吃!
五星的黑松露薯條當然要試,滿滿的黑松靈灑在熱呼呼的薯條上,香脆可口,吃過不停!

小食還在雞翼,點了蒜香口味!濃厚蒜香味是我的最愛,外皮炸得香脆加上滿滿醬汁,非常惹味!雞翼肉質一點也不會老,值得推介!

香草奶昔
不得了,濃滑奶香,配上香草的甜味,入口細滑,不像一般街外會有很多碎冰,它全部混合在一起,好像在吃雪糕,滿足!

會推介朋友來吃,很想念外國的味道可以一試!

感謝 EPSTW
2020年6月1日的評論

這間開了不算太久的漢堡餐廳分店是我在香港其中一間最喜愛的漢堡店。

這晚點餐前爭扎了一下好不好試試其他"內容"的漢堡,但最後還是忍不住要再點我最喜歡的這款—芝士牛肉漢堡;
芝士被即叫即煎的牛肉漢堡輕輕溶掉,入口超香,再配上又厚又鬆軟的漢堡包,100分!!!

今晚最大的驚喜應該是發現了我的兒時最愛—薯寶
等了又等才上枱的驚喜炸得金黃又香脆,吃到最後看看盒底竟然沒有多餘的油份,下次必定要再吃!

感謝 Uen Man C
2020年5月25日的評論

[中環~Burger Joys]
之前同大肥肥幾年前食過覺得唔錯,依家仲獲選為全球100強之漢堡店,中環新開左分店添就即刻同朋友嚟試!
1️⃣芝士牛肉漢堡 $109
最欣賞佢嘅漢堡包!漢堡包體微微香脆,裏面超鬆軟,而且塗上咗薄薄一層牛油。材料有蕃茄,生菜,酸瓜,洋蔥,芝士及牛肉漢堡扒。口感層次好豐富。
‍♀️美味指數:7.13/10
2️⃣雞肉漢堡 $89
雞肉好厚身,食落去啖啖肉,雞皮微微薄脆,而且好似加咗少少照燒汁,香甜可口。好特別嘅組合。
‍♀️美味指數:7.15/10
3️⃣轉套餐 +$41 (再升級至熱熔芝士薯條+$11)
轉套餐跟薯條同飲品!我同朋友叫啤酒配漢堡一流,而且好清爽!熱熔芝士薯條更係我嘅最愛!鹹香味嘅芝士非常味道濃郁,而且份量仲好多添。薯條比較幼身,外脆內粉。
‍♀️美味指數:7.65/10
整體來講,性價比不錯,環境舒適!
Burger Joys (中環)
地址:中環士丹利街82號地舖

感謝 michelin b

去過Burger Joys-中環嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD