“開心share▪分享Burger”

Burger Joys-中環
香港排名第12 (共 15,251 間餐廳)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
2020年11月15日的評論

每日返工都要諗晏晝去邊度食飯,有時都幾頭痛。今日同事講起burger,所以我決定午餐外賣burger。
外賣了兩個burgers加凍檸檬茶,攞到返公司,漢堡仍然是暖。
唔好睇小個紙盒,一打開,裏面載滿一個巨型的漢堡。
<芝士牛肉漢堡>
麵包鬆軟有彈性,仲有很香的牛油味。牛肉肉質軟腍,有牛肉的鮮味,冇雪藏味,牛肉亦冇煎燶,超多肉汁,加上半溶的芝士,超美味。
<雜菌蘑菇芝士漢堡>
雖然這個是素漢堡,本以為只夾着新鮮的蕃茄,生菜,酸瓜和紫洋蔥會淡口。
原來磨菇由幾種菇切碎後搓成一塊扒,食落似有食扒的口感,菇味濃郁,芝士又帶點鹹香。
<檸檬茶>
茶都幾清,多番少少糖水更好。
下次要諗食午餐又多一個選擇。

參觀日期:2020年11月
2  感謝 LoveFoodxTM128

2020年11月14日的評論 透過行動裝置

雞肉漢堡chicken burger ($89)
魚柳漢堡Fish burger ($89)
+餐combo (+$41)
轉奶昔 milkshake(曲奇味)(+$31)
原來呢一間burger Joys大有來頭,睇返YouTube先至知被評為no.1 Hong Kong burger.
依家有三間分店,包括西環、中環、灣仔,而當中灣仔係總店。今次就幫襯左中環嘅嗰間分店,happy friday night大約七點幾開始就滿座。
雞肉漢堡裏面嘅醬汁非常之多,雞肉炸得金黃肉嫰,就算係生菜洋蔥蕃茄等等食材都非常之新鮮講究,可見係一間有要求有水準嘅burger店,當中很喜歡裏面有酸青瓜,提升咗整個包的美味程度。魚柳漢堡當中主角魚柳非常之厚,同樣炸得金黃肉嫰,一啲都唔乾身,加埋其他足料嘅配料,成個包變得非常之厚,‍♀️小妹實測過,就算擘到個口最大都唔能夠咬到成個包,確實係巨無霸之選。最後薯條同埋奶昔,薯條係幼薯,即炸熱辣辣,外脆內軟,份量大,足夠兩人食用;曲奇奶昔非常creamy, 好多cream曲奇味濃,味道簡直等於曲奇雪糕嘅味道,如果雪冰佢簡直就係曲奇雪糕

參觀日期:2020年11月
感謝 mmyfoodland
2020年10月27日的評論 透過行動裝置

最近依然係繼續抗疫在家
一放lunch就想著買個外賣回家,比較安全

想食burger又想對自己好點,就諗起呢間Burger joy❤️順道買個外賣同媽咪一齊分享

✨Single Burger
~淡黃色嘅麵包非常軟熟,牛肉經過煎煮,內裡亦好嫩滑,同醬汁比例啱啱好 ,夠濕潤,小店有呢個水準,超級驚喜!

✨Fish burger
~塊魚柳真係超級超級爆脆,外脆內軟,裏面仲必汁,係暫時我嘅美食字典裏面,最好食嘅魚柳包

~✨✨一次又一次回頭嘅Burger店

1  感謝 enjoy_enjoying
2020年10月25日的評論 透過行動裝置

成日都聽朋友講呢間漢堡包店好好食,
今次經過中環終於有機會可以試吓

Cheese Burger 牛肉漢堡($109)
佢地所用既係USDA美國優質黑安格斯牛肉,
配料都有齊蕃茄,生菜,洋蔥等等
牛肉肉質紮實,而且食落去好多肉汁,一啲都唔會有好鞋嘅感覺

Chicken Burger 雞肉漢堡($89)

呢個漢堡入面雞肉份量一啲都唔細,而且雞肉好嫩滑,肉汁好豐富。
值得一提嘅係漢堡嘅麵包
口感十分鬆軟,而且仲有好香嘅牛油味

餐廳嘅同事都好有禮貌而且效率非常快,
落單後即叫即整,由落單到完成都只係15分鐘左右,下次都會再嚟食

感謝 niyuim
2020年10月24日的評論 透過行動裝置

巨型漢堡來一口

話說今日嚟中環激安行街,門口超級多人排隊等入,於是就行咗去街口轉角間漢堡包店外賣漢堡邊食邊等入。

我同朋友一人揀咗一個漢堡包,鍾意食佢啲攣薯條,所以加咗一個Cambo share食。呢度啲#薯條 特別香脆,一圈一圈的逐圈拆下來食好正!

#Cheeseburger

大塊肉大塊蕃茄大塊青瓜就係呢個漢堡包嘅最大特色!漢堡包個麵包食落好似蛋糕咁軟熟鬆軟,而且夠晒大份,中間仲爆餡,真係一啖咬唔晒呀

#Fishburger

新鮮炸起嘅魚漢堡真係特別好食嘅!大大塊魚扒,輕輕咬開又脆又嫩,洋蔥和菜正好可以解解油膩感,配埋我最鍾意嘅沙律醬so yummy!

感謝 shadowcheung

去過Burger Joys-中環嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片