“#cassiegotuenmun”

意粉狂熱 - 屯門
使用外送服務
香港排名第7,472 (共 14,089 間餐廳)
2020年7月29日的評論 透過行動裝置

#cassiegotuenmun
飯同意粉大家會點選擇呢?瘦編自己就鐘意意粉,可能因為平時係屋企都成日有飯食,同埋以數字比較,一碗飯約200卡路里,與同等分量的意粉比較,意粉熱量只有約160卡路里,意粉在數字上相對健康一點。☺️
今日為大家介紹一間專食意粉嘅餐廳,係我早排去嘅,叫「意粉狂熱 Pastaholic」。當日瘦編同朋友叫左個2人餐「Pasta & Pizza Holocaust Set」,有兩碗湯(南瓜忌廉湯/芝士洋蔥湯)、半份凱撒沙律、一份小食(蕃茄煮青口)、一份意粉(芝士煙肉帶子忌廉意粉)同一份薄餅(明太子忌廉芝士海老薄餅)。個Pizza好正,新鮮焗好出爐,個皮好脆。另外有一小件忌廉芝士係上面,焗完溶溶地,加埋啲明太子醬咬落口,個口感好豐富,隻蝦都好新鮮爽口。個芝士煙肉帶子忌廉意粉隻醬汁都好好味,蕃茄煮青口啲青口都好肥美,成個套餐都好抵食。
依家佢地嘅外賣自取優惠已經升級至全單85折同埋延長到8月31日喇。外賣意粉折咗之後$50蚊唔駛仲送埋飲品。 推介大買個滋味意粉返屋企慢慢嘆啦。
味道評分▶️ (4)
抵食評分▶️ (4)
回購評分▶️ (4)
➡️ 意粉狂熱 (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼2樓46號舖
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution

參觀日期:2020年7月
感謝 cwycassie
2020年2月8日的評論

#cassiegotuenmun
當Foodaholic遇上Pastaholic!瘦編最近留意到多左一間連鎖餐廳PASTAHOLIC。顧名思義,「意粉狂熱」當然係主打意粉!但人人都食過意大利麵,到底有什麼特別呢?聽餐廳職員介紹PASTAHOLIC 採用了日式意粉的「生麵」,亦即是日語的「生パスタ」。「生Pasta」由PASTAHOLIC 自家製作而成,有別於一般傳統意粉。「生Pasta」使用小麥粉製作,烹調後的口感與「乾麵」不同,吃起來口感彈牙,會特別軟滑濃厚。
一開頭係餐廳門口會有啲混淆,因為餐廳一分為二,一邊是和民,一邊係Pastaholic,原來意粉狂熱係屬於和民旗下。入到去睇Menu見到有幾款2人set,瘦編直接揀左Meat & Fish Holic Set($368),包好多野食。首先上左半份鮭魚凱撒沙律,同兩款湯分係特濃南瓜粟米忌廉湯同法式芝士洋蔥湯。沙律份量好足,兩款湯味道偏濃。
小食五選一,揀左蒜味芝士雞翼配蒜味芥末醬,雞翼肥美大隻,廚房新鮮整起外皮好脆。意粉六揀一,揀左蒜香白酒汁海蜆意粉,意粉真係好彈牙,蜆同蕃茄煮得好淋好入味。主菜四選一,揀左香烤安格斯一口牛柳,用鐵板上菜,牛柳好嫩,即熟即食!最後有細細件嘅Tiramisu,作為美好的完結。
味道評分▶ (4)
抵食評分▶ (4.5)
回購評分▶ (4)
➡ 意粉狂熱 (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼2樓46號舖
IG: cassiecwy/ cassiegetfat

參觀日期:2020年1月
感謝 cwycassie
2020年1月15日的評論

新開張的意粉專門店,款式是西、日意粉,星期一至五更設有下午茶餐。賣點是這裏的意粉有不同份量。餐湯也不錯呀!

參觀日期:2019年12月
感謝 PiggyC9

去過意粉狂熱 - 屯門嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD