“觀塘高質Cafe”

使用外送服務
香港排名第2,035 (共 14,630 間餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
3 週前的評論 透過行動裝置

觀塘高質Cafe,餐牌選擇多,價錢亦算合理,加環境闊落舒適,想放鬆食個午飯是不錯的選擇。

輕食類、主食類到甜品都齊備,最近去更見到新Menu,多了些特色小食,頗有新意。

辣蕃茄醬大蝦意粉份量好大,蝦新鮮彈牙,麵條軟硬度剛好,醬汁對我來說稍為偏甜但可接受。

唔想食太Heavy推薦牛油果多士,配三文魚或雞肉沙律都好食,跟餐免費一個小食,炸薯條新鮮熱辣味道不錯。亦可以加錢配乳酪,好味道但是份量太大了,女生未必吃得完。

梳乎厘pancake非常有驚喜,夠鬆軟亦有蛋香,而且不會過甜,配上奶油食一流。溫馨提示份量非常大,建議同人share一齊食。

參觀日期:2020年11月
感謝 ckaka23

4 週前的評論

呢間餐廳位於觀塘工業區,係好熱門嘅餐廳,好彩我係餐廳開門之前去,要不然都要等好耐。佢鋪面都幾大,座位與座位中間都隔得開,坐得舒服。由於餐廳係用網上落單,所以一坐低,店員會遞上QR code。我地食左焗肉醬意粉、明太子忌廉大蝦燉飯、鹹蛋黃薯條、蒜香雞翼等,全部份量都好多,夠2-3人食,而且好好味!

參觀日期:2020年10月
感謝 risrislau
2020年8月18日的評論 透過行動裝置

2小口子搵野食,去咗一間有日系感覺嘅Cafe,要嘆下,梳乎下,慢活下。等位都算快,大概15分鐘就可以入座

榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班戟 $90超正呀打卡一流。梳乎厘軟綿綿震騰騰,配上有少許朱古力味嘅淡忌廉,食落口空氣感十足又有朱古力味,仲有仲有焦糖香蕉,好正❤️。

焗肉醬意粉 $112意粉彈牙有咬口,唔過熟。香濃拉絲芝士配肉碎,正,同埋真係好夠熱。

鹹蛋黃薯條 $68超黃,超正,熱辣辣又香口,條條薯條都掛滿晒香濃嘅鹹蛋黃,口感一流。不過食得多都有啲肥膩感

Oreo忌廉碎冰 +$24碎冰上面有淡忌廉同Oreo曲奇做裝飾,雖然係碎冰但係都好重Oreo味,唔會飲到底就冇晒味,所以佢真係好足料,值得推介。

參觀日期:2020年8月
感謝 kkyy0401
2020年7月10日的評論 透過行動裝置

一開始覺得餐廳餐牌比較貴,但是落單之後覺得非常之ok,因為它的份量很大,而且很好味,食物新鲜。我一定會再來!

參觀日期:2020年6月
感謝 KimchiK5
2020年7月4日的評論 透過行動裝置

難得約到朋友仔一齊食飯,梗係要揀間好既黎食。

訂左枱,但都要等多陣,因為全場都爆滿,好熱鬧。

原來係自助落單,對住QR code,就可以落單了。

炸魷魚鬚,好香魷魚味,薄薄一層炸粉,外層又酥又脆。食到鮮魷味, 醃料味足,鹹鹹地好惹味。

明太子忌廉大蝦燉飯,足料多蝦,大約都有10隻,明太子醬微辣,每一嗒都食到明太子,甜甜辣辣。

榛子朱古力焦糖香蕉梳乎里班戟

重頭戲,班㦸好鬆軟,軟綿綿。主要甜味來自焦糖榛子香蕉,忌廉好幼滑。加$15多個movenpick。梗係要加!

參觀日期:2020年6月
感謝 hottea12

查看過Cobber Coffee and Tonys Pastry的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Cobber Coffee and Tonys Pastry嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD

本網站的此版本是針對訪客而設。 如果你是另一個國家或地區的居民,請在下拉式選單中選擇你所屬國家或地區的相應 Tripadvisor 網站版本。