“多元化又抵吃”
香葉灣的評論

香葉灣
香港排名第8,406 (共 13,990 間餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2020年7月3日的評論

晚飯選了這間有很多菜式的餐廳,多為泰菜丶中菜丶亦有馬來西亞菜式等,可以走辣,連餐湯也有多款選擇,還奉送餐飲

雞球炒芥蘭苗 $65
份量十足,芥蘭苗幼嫩爽口,雞肉鮮嫩香口

泰式鮑汁海皇豆腐煲 $68
非常豐富,有豆腐丶蝦丶蟹柳丶魷魚等,醬汁香濃味美

馬來薄餅2件 $28
薄餅質感外層鬆化,內層酥軟,極之好味,薄薄的不會有油膩感

香茅雞翼4隻 $28
雞皮香脆可口,雞肉味美

餐飲選了青檸梳打及熱杏霜

一間多元化又抵吃的餐廳,環境及服務態度也很好

參觀日期:2020年6月
感謝 unizfree
2020年5月29日的評論 透過行動裝置

公司搬左去牛頭角嘅第一日,想發掘下附近有乜好食,於是上網搵,見到哩間香葉灣有泰國菜食,於是決定lunch 行去睇下。
哩度Lunch 都唔少人,可能附近真係唔太多嘢食,仲要係哩啲大眾化價錢,哩度算合理。
哩度太多選擇啦,我揀左青咖喱牛肉飯,外賣返公司食。等左一陣已經可以攞,都幾快!而且外賣平啲,盒飯都幾大盒,我咁大食都食唔晒青咖喱唔算太辣,牛肉又多,整體味道合格啦,會再幫襯試其他嘢。

參觀日期:2020年5月
感謝 kongcnine

去過香葉灣嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD