“平靚正潮洲美食”
潮味苑的評論

潮味苑
香港排名第8,453 (共 14,141 間餐廳)
周圍地區: 深水埗區
周圍地區: 深水埗區
4 週前的評論

超抵食潮州美食
次次經過都人山人海啲朋友都話出名平靚正今次排左一陣就到我地入去食啦
岩岩先坐低聽到好多人都叫鵝片飯‼️同埋好多客人黎買外賣完全唔受疫情影響
清湯牛腩河 $30
依個年代30蚊仲可以食到牛腩河真係無幾多間餐廳做到本身都覺得30蚊唔會比到啲咩質素既上黎上到黎嘩❗️左一聲真係平民美食呀料好多,牛腩仲要好淋緊直係平民美食啲牛腩仲要係入味唔老,真係唔錯仲要肥瘦岩岩好
鵝片飯 $68
人人都叫鵝片飯,我點可以錯過呢啲鵝片切到好薄仲要隻鵝少少肥多多肉完全係片皮鴨不過轉左用潮洲做法再配埋秘制汁,送飯簡直係一流☺️
煎蠔餅 $78
啲蠔仔多到嘩左聲啲蠔仔仲多過啲麵粉岩晒我依啲中意食蠔既人蠔餅配魚露,唔可以點太多如果唔係會蓋過佢嘅鮮味❗️
—————————————-
潮味苑 (深水埗)
深水埗長沙灣道254-258號亞洲大廈地下A舖

參觀日期:2020年9月
感謝 feimuihk
2020年8月5日的評論 透過行動裝置

餐廳:潮味苑 (深水埗)
地址:深水埗長沙灣道254-258號亞洲大廈地下A舖

每個人都會有犯錯、犯罪的時候,但當別人語重心長地勸勉你,或希望你回轉時,你會否願意謙卑接受,拐彎走回正路?求神幫助我們不要偏離祂的真理,當有身邊人提醒我們時,虛心、誠心地聆聽並改變,對神來說是一件喜悅的事。求神也給我們勇氣和愛心,用祂合意的言語和行為去幫助身邊迷失的人,使他們回轉歸向神

由細到大我都好鍾意食蠔仔粥,前排出開深水埗,去咗同區都算出名嘅潮味苑,食咗呢個潮州名粥,佢地有一碗同一碢揀,我一個人食緊係叫一碗啦

鎮店蠔仔粥 $52
本身見到價錢中規中矩,但原來碗粥黎到我先知係物有所值,成碗粥超足料,有接近20隻蠔仔,而且有大量嘅肉碎、柴魚乾、魷魚絲、芫茜蔥等,粥底係潮州粥底,每一啖都充滿海鮮同蠔香,對於鍾愛蠔仔粥嘅我黎講,簡直就係滿足

每日經文:我的弟兄們,你們中間若有失迷真道的,有人使他回轉,這人該知道:叫一個罪人從迷路上轉回便是救一個靈魂不死,並且遮蓋許多的罪。
——‭‭雅各書‬ ‭5:19-20‬

參觀日期:2020年8月
感謝 hinsonfoodhk

去過潮味苑嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD