“享受盡在長沙灣,一杯咖啡慢慢嘆”
桃源記的評論

桃源記
香港排名第10,096 (共 14,086 間餐廳)
周圍地區: 深水埗區
周圍地區: 深水埗區
2020年8月6日的評論 透過行動裝置

餐廳:桃源記 (長沙灣)
地址:長沙灣長發街10-10B號長發大廈地下F號舖

在這個充滿失望、悲傷、動蕩不安的世代,我相信很多人都需要一份盼望、喜愛和平安。而這種盼望、喜愛和平安不會一時三刻便消失,因為這是從天以來、出乎我們任何一個人意料之外的,這是信神的人才擁有,而我深信自己有這個福份,你呢?

每日一杯咖啡成為咗我嘅日常習慣☕️,除咗去coffee shop/cafe飲咖啡之外,我都幾鍾意去茶餐廳飲港式咖啡

前排行經長沙灣果頭,見到呢間桃源記有下午茶餐,就入去嘆返個tea,下午茶餐最貴都係$39,仲有平價粉炒麵飯食,都係$38咋!而我黎食下午茶嘅目的係為咗杯咖啡

叉燒切雞瀨粉 $36
好耐無食瀨粉,叫咗個雙拼燒味瀨粉,份量都算okay,每樣有6-7件,仲有幾條菜芯添,識食嘅一定係將薑蔥撈埋入去碗粉一齊食,嘆埋杯咖啡,有個幸福下午有幾難

每日經文:但願使人有盼望的上帝,因信將諸般的喜樂、平安充滿你們的心,使你們藉着聖靈的能力大有盼望!
——‭‭羅馬書‬ ‭15:13

參觀日期:2020年8月
感謝 hinsonfoodhk

去過桃源記嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD