“日系格局與佈置,賞麵值得來一試”
賞麵的評論

賞麵
香港排名第10,154 (共 14,147 間餐廳)
4 週前的評論 透過行動裝置

餐廳:賞麵 (荔枝角)
地址:荔枝角青山道514號地舖

唔知大家睇咗港產片《幻愛》未?去荔枝角D2 Place睇呢套戲之前係附近一間開咗無耐嘅車仔麵店食晏,歡迎同我詳談劇情

呢間賞麵嘅格局有啲日本風味,好似拉麵店嘅setting咁,亦成為咗餐廳嘅一個特色

叫咗個干燒貝、滷水雞翼腩汁米線($31)同豬骨湯貢丸、蘿蔔瀨粉($31),麵嘅份量唔多,大食嘅人最好加底;價錢黎講唔算貴,兩餸加個麵底都係$30左右,而且佢地嘅餸嘅款式都好特別,例如麻吉燒、蘭花豆卜、魚飲鮮魷等,麵底有我鍾意嘅瀨粉,湯底都可以加腩汁或者秘製辣汁,都唔錯架

小食叫咗份蜜糖燒賣同脆B生煎包,每款小食都係$18,燒賣一份有六粒,煎香再加上甜蜜蜜嘅蜜糖幾惹味,生煎包細細粒好cute,咬開香脆嘅外層有熱辣辣嘅肉汁流出,不過就有少少油;另外熱飲加$7有一杯,一個人係到食個晏大概$50左右啦

參觀日期:2020年9月
感謝 hinsonfoodhk

去過賞麵嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD