“「No Fat No Sugar Gelato雪糕🇮🇹🍦」”
Mamma Mia Gelato的評論

Mamma Mia Gelato
香港排名第204 (共 219 間小吃)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
4 週前的評論

作為觀塘之友,APM係必到點,最近新開咗間意大利Gelato雪糕,雪糕標榜自己無脂肪無糖,甜味來自Splenda,提煉出無糖無碳水化合物嘅天然甜味。
雙球雪糕 Double($65)
雪糕最少有25款口味,有榴槤、熱情果、芒果、山竹、開心果、宇治綠茶、椰子、榛子朱古力、濃情朱古力、特濃咖啡、藍莓乳酪、奧力奧曲奇、鹽味焦糖、草莓芝士、益力多、薄荷朱古力、赤肉蜜瓜、金莎朱古力等等,總之就多到數都數唔晒。
今次就食金莎朱古力同熱情果口味先啦,金莎朱古力口感軟滑,仲有碎花生粒,啱晒朱古力愛好者。熱情果口味比較弱,缺乏咗應有嘅果酸,味道唔算突出,建議大家可以試吓第二隻味。既然係No Fat No Sugar咁冇理由唔食多杯㗎,不如等你哋話俾我聽你哋食咩口味✌。
Mamma Mia Gelato (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)大堂高層39號舖

參觀日期:2021年1月
1  感謝 Grassroots-Ruby
5 週前的評論 透過行動裝置

餐廳:Mamma Mia Gelato (觀塘)
地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)大堂高層39號舖

Gelato 意式雪糕相信喺唔少人都鍾意食嘅甜品之一,Mamma Mia Gelato嘅雪糕全部使用天然材料製成,無加額外脂肪,每日都新鮮製造,其中 Premium Gelato 更係無糖無脂肪嘅雪糕[悠闲],唔係用一般嘅代糖,適合糖尿病、血糖高、對奶敏感同任何人士食用,真係估唔到食雪糕都可以咁sweet咁健康[色]

同朋友分別叫咗個Oreo曲奇+濃情朱古力($65)同埋清酒啤梨+熱情果味($65),呢款朱古力夠dark夠苦啱晒我,仲有粒粒chocolate chips;清酒啤梨以啤梨味為主導,中間散發住輕淡嘅清酒香,幾特別。另外仲有開心果、日本宇治抹茶、鹽味焦糖、特濃咖啡等十幾廿款味道,有得揀緊係要揀自己鍾意嘅味啦[得意]

參觀日期:2021年1月
感謝 hinsonfoodhk

去過Mamma Mia Gelato嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片