“「澳洲M5和牛吃到飽」真係食得好飽飽”

安平燒肉 (荃灣)
香港排名第375 (共 15,646 間餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年10月25日的評論 透過行動裝置

同朋友一齊喺荃灣,佢帶咗我嚟呢間喺樓上嘅餐廳,係食燒肉嘅,佢話味道好好,仲有任食套餐,啱晒佢呢啲大胃王,咁我就一於奉陪啦

叫咗 $358 一位嘅「澳洲M5和牛吃到飽」,包非常多食物,自己用 QR Code 落單任點,亦都有好多其他蔬菜、飲品、湯、飯等等 響自助區任攞

我哋點咗 安格斯牛板腱、鹽燒牛舌、美國一口牛、三角牛肩肉、美國SRF極黑牛、SRF極黑一口牛、嚴選牛仔骨、山椒牛柳丁、秘制牛肋條、烤金錢牛肚、澳洲M5和牛肩胛肉、安格斯牛小排、爽彈虎蝦、燒帆立貝、雞泡魚干、台灣豬肉乾、原味梅花豬 等等

基本上全部都幾好味,牛有牛味豬有豬味,其中我最喜歡嘅就係 台灣豬肉腸,非常有油香。食完之後仲送埋甜品,有愛玉冰 同 Häagen-Dazs 雪糕可以選擇。呢餐真係食得好飽飽

1  感謝 BergmanChan

2021年10月21日的評論 透過行動裝置

超開心,早前同朋友去左食,質素相當高!!佢地提供4款燒肉套餐,最平二百幾蚊就可任飲任食多達幾十款肉類、海鮮、台灣夜市小食2小時,抵食!❤️❤️❤️

今次我地叫左$498澳洲A5和牛120分鐘吃到飽套餐

肉類:
所有肉類相當高質軟嫩!
好推薦澳洲M5和牛,油脂平均,雪花靚,燒出油份,馥郁脂香油香,肉罷不能!

海鮮:
好開心可以燒海鮮!
好喜歡牛油扇貝,肉厚鮮甜,配合牛油,自己加入蔥花,相當好吃!另外也推薦他們的大蝦,相當新鮮,肉質彈牙!

醬汁❤️:
很喜歡他們的檸檬汁和黃金醬,檸檬汁的酸味,減低牛肉的油膩感,他們的招牌黃金醬,帶出肉類和海鮮的鮮香

感謝 tomandcharlie_diary
2021年10月13日的評論 透過行動裝置

之前bookmark左呢間燒肉好耐,一直都想試,今日就黎試左佢嘅和牛餐

晚市$398 任食澳洲M5和牛,總共81款野食可以揀,做埋會員仲免加一,係社交平台打卡仲送一碟日本A4和牛!正!

澳洲M5和牛:油脂分布好平均,食落非常嫩滑,好有牛味

安格斯牛小排:呢隻啲紋仲細緻,冇咁肥,我就鐘意呢隻多啲

嚴選牛舌芯:每位送一客兩件,另叫要加錢,厚切牛舌,唔韌,入口即溶

烤帆立貝:有埋牛油係上面,都幾細心,而且算大隻,新鮮

野食用電話落單,落完單都好快送到黎,而且冇拖單冇漏單,服務幾好

參觀日期:2021年2月
感謝 Foodpinkypeach
2021年10月11日的評論 透過行動裝置

荃灣安平燒肉

鍾意食肉嘅老公生日當然要同佢去食好多肉肉啦!任食既燒肉就係最好嘅選擇!
係屋企附近揀咗呢間台式燒肉「安平燒肉」,食燒肉之餘又可以食到台灣既特色小食!

老公生日當然要食好啲,揀左最貴嘅有 M5和牛 同 牛小排
M5和牛就較嫩較肥美,食落口滿滿既油脂,鍾意食肥嘅人應該完全無問題!
而牛小排就相對瘦少少,食唔到太肥又想食嫩肉既就一定要揀啦!

頭盤上嚟係三款特色台灣小食:鹽酥雞,梅山酥炸薯,金沙翠玉苦瓜,個人來講覺得個苦瓜係最吸引,因為外層包着滿滿嘅蛋黃,但食落去又有少少苦甘味,中和到蛋黃嘅肥膩。

另外老公仲幫我整咗個‘自家製’牛角飯‘’,因為我淨食肉食唔到太多,所以一定要有飯餸呢度有白飯、紫菜加埋滷肉飯嘅汁就咁食都好正!

另外仲有翠玉瓜、雞髀菇、青椒 一啲菜類可以燒,中和下食肉後既油膩感!

1  感謝 Yung1126
2021年10月9日的評論 透過行動裝置

每次想食燒肉的時候,都會想起『安平燒肉』,貪其價錢唔貴,$300 多就可以任飲任食M5 和牛,極黑牛肩胛肉,極黑霜降牛肉眼,安格斯牛小排,台式小食,鴨血,大蝦,扇貝等...
一定夠飽~

最重要坐得舒服且地點方便就腳,今日同先生去到荃灣大鴻輝中心,來一場即興的燒肉放題。

每次去『安平燒肉』,未坐定,小妹都會衝去一個地方,就係台式鹵水+櫻花蝦區域啦,炸到香噴噴既櫻花蝦再淋上味道豐富的台式鹵水 ,已經超好味,再配上熱辣辣燒肉,台式香腸同燒海鮮食,真係神仙配搭, 美味得不同凡響。

小食方面:

鹽酥雞
面層灑上椒鹽,趁熱食,口感酥脆香口。

烤豬肉乾
豬肉乾放在爐邊慢烤,
口感較硬,卻越嚼越香。

烤雞泡魚乾
燒好的雞泡魚乾,有魚的香甜味。

鹹蛋黃苦瓜
苦瓜被滿滿的鹹蛋黃包住, 鹹香唔苦,
幾有特色,值得一試。

肉類方面:

牛舌芯 (M5 和牛套餐 贈送)
每人有 2 條,燒好的牛舌芯口感煙韌
有肉味,燒至全熟,油脂更甘香。

澳洲M5和牛
瘋狂加單,M5 和牛肉質柔軟且油脂豐富,入口超軟滑,狂食之選。

極黑牛肩胛
小妹一直鍾情極黑牛,脂肪雖不及M5和牛豐富,入口亦軟滑肉味濃。

安格斯牛小排
最厚身,油脂香,肉味濃,
唯不及 M5 和牛軟滑。

三角牛肩肉
肉味香濃,肉質較有咬口。

海鮮方面:

帆立貝
加入牛油和黑胡椒同燒
入口香滑又鮮美。

虎蝦
超大隻,啖啖肉,爽口又彈牙。

雖已飲飽食醉,但循例上都要燒下菠蘿

燒時輕灑上一點鹽花,燒好口感酸中帶微甜,能解燒肉的油膩感,2 小時任飲任食, 時間充裕,每次來安平燒肉,都令人感到十分滿足呢!!

安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

感謝 jessie_xxo

查看過安平燒肉 (荃灣)的旅客也查看過

去過安平燒肉 (荃灣)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片