“好呷人氣燒肉店”

安平燒肉 (荃灣)
香港排名第120 (共 15,944 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2022年12月21日的評論

澳洲M5和牛吃到飽 $358

揀左M5和牛果款首先會每人限送兩件牛舌芯 牛舌芯食落爽脆,牛味濃,M5和牛雪花分佈都好靚好吸引2個鐘時間足夠,肉、海鮮等等質素唔錯,小食有特色,其他燒肉店好少會食到餐廳座位亦好闊落,環境好舒服

參觀日期:2022年12月
感謝 bubieatfood
評論 (79)

2022年12月16日的評論 透過行動裝置

餐廳佔據全層既范圍,非常寬敞,又有卡位,四周圍都放滿台灣天燈,有種回到台灣九份既感覺。平時晚市都要提早book定,今次揀左中午黎,人流冇咁多,唔洗等就入得,不過到我地走果陣就見到有人排隊。✨建議提早book位。

聽朋友講【澳洲M5和牛吃到飽套餐】入面既牛好正!講到咁我就要試下佢地講既係咪真。
平日午市無限時放題有4款套餐選擇
1️⃣原住民鹽燒豬肉
2️⃣安格斯嫩牛
3️⃣SRF極黑牛
4️⃣澳洲M5和牛
識揀梗係最高級既澳洲M5和牛放題,食物種類多達103款,另外加$48 可以暢飲生啤。
平日午市價錢:成人 $368、小童/長者 $338。

必食推介
牛舌芯:非常嫩滑,又有咬口。
澳洲M5和牛:油花均勻,入口即化,肉汁豐富。
美國SRF极黑牛:鮮嫩多汁,牛味較重。
安格斯牛小排:厚切,油脂較少,肉質結實,牛味香濃。
澳洲和牛板腱:口感豐富,牛味好香。**期間限定**
必蘸餐廳自家製的黃金醬,味道清新,非常解膩。

帆立貝:好大粒,配埋牛油燒好惹味。
青口:鮮甜飽滿。
烤魚乾:煙韌無比,燒完更加香口。

自助吧
飲品︰汽水、冷泡茶、冬瓜茶、紅火冰茶。
其他:蔬菜、菇類、菠蘿等,必試超甜既菠蘿。
拌飯:有紫菜碎、櫻花蝦等自由搭配。

✨著數優惠

【類型】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_燒肉
【價位】中價位
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】和牛燒肉食到飽
【】送牛舌芯/客,只要Like & follow 佢地嘅FB/IG/Mewe,即可獲得台式草莓戀人一杯
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。店員有禮,服務貼心
。會主動介紹返醬汁嘅推薦用法
。環境特別乾淨
。連不起眼嘅地方都冇油煙漬或灰塵
【價錢 澳洲M5和牛套餐 17:00-24:00 $418】
。120分鐘食到飽
。超過103款食品
。其中澳洲M5和牛,安格斯牛小排,限定食品,牛舌芯,帆立貝,虎蝦,燒魚腹,魚干等都係呢Set獨有的
【必食高質靚牛】
。澳洲M5和牛:入口即化,肉汁豐富
。安格斯牛小排:牛味最濃,肉香撲鼻
。美国SRF极黑牛:柔嫩多汁,口感極好
。期間限定款有:鹽蒜麻油和牛柳,澳洲和牛板腱
。燒烤蘸上佢地自家製嘅黃金醬
。解膩之餘,清新嘅味道,更可豐富肉汁
【海鮮 + 豚肉 + 雞肉 樣樣正】
。海鮮:燒帆立貝,虎蝦
。啖啖肉,肉厚鮮嫩
。期間限定:台灣直送鯛魚下巴
。豚肉:原住民鹽燒肉
。以海鹽醃製,肥瘦相間,滿滿油花
。期間限定:鹽蒜麻油雪花豬
。雞肉:老虎雞翼
。拆成單骨,更易燒,微微香辣,惹味十足
。期間限定:醃鹽蒜麻油雞腿肉
。海鮮類可配搭埋最新推出嘅五味醬
。提升味道嘅層次感
【特色小食都要試】
。數款有台灣特色嘅小食
。好似返左去台灣夜市咁
。懷念鹽酥雞:外脆內嫩
。澎湃花枝排:香脆彈牙
。鴨舌必食,超入味
。另外仲有櫻花蝦飯,紫菜飯
。配搭燒肉食,一流
【自家製冷泡茶+雪糕】
。自家製嘅冷泡茶必然最具人氣的
。其他有蘋果西打,果汁汽水都不錯
。台式飲品有百香果綠茶,紅火冰茶
。最後每人一杯Haagen Diaz 雪糕
。仲可以揀安平自家製仙草芋圓添

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ ┈┈┈┈┈ ••
【地址】荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
【分店】旺角 | 荃灣
【℡】39539333
【營業時間】
星期一至四 12:00 - 16:00; 17:00 - 23:00
星期五至日 12:00 - 16:00; 17:00 - 23:45

參觀日期:2022年10月
感謝 GrandTour21223521491
2022年11月4日的評論

燒肉店坊間有好多,日式就試得多,但台式的真係比較少,所以一定要同家人試下喇,呢間安平燒肉放題有兩間分店,今次揀咗去荃灣分店,地方寬敞舒適,而且店員非常細心,解釋得相當清晰,值得讚

澳洲M5和牛120分鐘吃到飽(正價$418),分時段19:30前離座($358),21:30後入座($388),仲有嚴選牛舌芯(每位贈送2件一客),這個級別是最高級了,有103款食物,小食、飲品可以任飲任食。

喜歡吃牛的真是大快朵兒,有澳洲M5,美國牛小排和SRF極黑牛都挺不錯的,燒到7,8成熟再加少少鹽,食落口肉嫩多汁,有牛香味和牛肉之油香!
其實肉類方面除了牛還有多款豬同雞等等。

海鮮方面有大大隻虎蝦,牛油帆立貝,絲瓜煮蜆,仲有昇東燒魚腹等等,非常新鮮。

另外亦有自助區,有蔬菜類、丸類,其中波蘿同粟米值得推介,醬料,飲品,台式小食,地道滷肉飯等等多不勝數。

餐牌內有多款台式飲品:例如冬瓜茶,百香果綠茶,火龍紅茶等等,亦可自由選擇甜度,冷度,真係相當貼心。

甜品方面結賬時店員會送上一張下單紙,可選擇Häagen-Dazs雪糕, 有三款味道,另外有地道芋圓仙草凍,真係大大滿足!

參觀日期:2022年11月
感謝 Apple A
2022年11月2日的評論 透過行動裝置

好耐冇食燒肉啦!今日同屋企人去左位於荃灣大鴻輝的「安平燒肉」食晚餐。

餐廳環境寬敞,大多以卡位為主,座位非常闊落,坐得好舒適,而且通風系統做得好好、一入去唔會勁大油煙,我地燒完都冇油煙味。

有4款放題可以選擇,我地簡左最貴既餐,澳洲M5和牛120分鐘,食物種類超級多,有成103款,而且仲每人贈送2件牛舌芯。

自助吧有醬料區、飲品區、蔬菜配料區。全部都擺得乾淨企理,飲品區除左有罐裝和紙包飲品外,亦有自家製的茶類可以選擇。

牛肉類已經有多款可以選擇
我地點左澳洲M5和牛、安格斯牛小排、澳洲和牛肩、三角牛肩、美國SRF極黑牛,其中澳洲和牛肩油花最靚,油花平均,以幾款肉都好高質,口感軟嫩,肉味濃郁,燒一燒點少少岩鹽,牛味更濃郁

食燒肉一定要配以到既紫菜飯,出面自助區既紫菜係可以係限量添加,配埋燒肉食真係味道一流,食左成大碗飯。

除左牛肉之外,海鮮一樣出色,大大隻帆立貝、大大隻虎蝦,虎蝦真心大隻,而且仲好多膏,爽口彈牙,好新鮮。

最後食埋雪糕,真係飽到上心口。

參觀日期:2022年10月
1  感謝 Mabel90189

查看過安平燒肉 (荃灣)的旅客也查看過

去過安平燒肉 (荃灣)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片