“誘惑日本A4和牛漢堡”
BURGER MATE的評論

BURGER MATE
香港排名第393 (共 15,944 間餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2022年12月15日的評論 透過行動裝置

想試呢間好耐!佢哋嘅漢堡都幾多款~

日本A4和牛漢堡 $120
正正日本和牛,同車打芝士好夾 肉味濃郁,咬落肉汁極度豐富!因為厚度適中,煎後保留到軟嫩既口感

黑松露蘑菇安格斯牛 $115
流心瑞士芝士,一口咬下,松露特有的香氣溢出麵包沾滿甜美肉汁,伴隨著cheese嘅濃香,同蘑菇片完美融合。

黑松露薯條 $65
之前食過其他間都係松露粉為主,呢度嘅黑松露份量會相對較多配上脆薯條條好正。

香脆雞翼
新鮮炸起,皮超脆

感謝 natalie_foodd
評論 (40)

2022年12月14日的評論 透過行動裝置

我哋真係好鍾意食漢堡包,今日我哋嚟到佐敦食漢堡包..職員非常之好人,慢慢介紹漢堡包俾我哋,仲係咁同我哋傾偈!

我哋揀咗兩款漢堡包,
一款係素食漢堡包,另一款係安格斯牛肉漢堡包加芝士,因為職員知道我哋比較喜歡食蔬菜,佢喺漢堡包裏面都加咗多少少蔬菜俾我哋!
我哋仲order埋炸雞粒同埋黑松露薯條!
食到我哋好飽好滿足!!

感謝 toraching
2022年12月6日的評論 透過行動裝置

冇記錯上次行過依個位係港式漢堡店, 今次路經已經變左外國人打理既美式BURGER店. 鋪仔細細只有三-四張枱, 應該主打外賣, 趁時間仲早有位就入去坐低食~~

PREMIUM A4 JAPANESE WAGYU BURGER $120
和牛肉好似特別JUICY咁, 咬落去好鬆軟, 耐上CREAMY D既SWISS CHESSE好夾, 另外想讚下佢連塊生菜都爽脆新鮮。

BLACK TRUFFLE MUSHROOM BEEF BURGER $115
TRUFFLE控必叫, 漢堡肉煎得香之餘, 上面層TRFFLE MUSHROOM真係亮點, 超香濃松露味再加上啖啖大啡菇碎既香味, 好好味~

食BURGER一定係要叫薯條同雞翼依D熱氣野啦, 薯條好香牛油味外脆內軟, 雞翼都係脆卜卜好香口, 單骨一啖一隻~

所有野都係即叫即整~ 有時經過想食BURGER既話依度都係唔錯既選擇。

感謝 Fattyfoodiekk
2022年12月4日的評論 透過行動裝置

頂級A4日本上州牛和牛漢堡配車打芝士(單點$132),A4和牛肉味濃厚,但略嫌油脂味道稍為遜色,車打芝士令肉味更加突出,配料包括有番茄、生菜、洋蔥、酸瓜。

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡配瑞士芝士(單點$127),採用USDA Prime Grade牛肉,安格斯牛肉汁飽滿,食到成手都係肉汁,不過好彩有提供手套,黑松露醬味道濃香,配料包括有番茄、生菜、洋蔥、蘑菇。

韓式炸雞粒(單點$68),即使影咗相一陣先食,都仲係口感外香脆內肉嫩,但整體偏似唐揚炸雞多於韓式炸雞,配以美乃滋食用,味道更佳。

黑松露薯條(單點$65),表面鋪有黑松露醬,食落好香口。

Hoegaarden Beer(單點$48)。

Coke Zero(單點$18)。

參觀日期:2022年12月
感謝 ohysf
2022年12月3日的評論 透過行動裝置

再次發掘到高質burger小店
呢間小店 @burgermatehk_official 由外籍店員主理‍,主打美國安格斯牛burger~味道十分正宗!!
車打芝士安格斯牛漢堡 $85✨
店員將burger砌到好似display咁,賣相勁吸引
漢堡扒入口肉質鬆軟,帶陣陣牛香~油脂香十足!!
搭配生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜、半溶車打芝士,味道超豐富❤️❤️
蘑菇安格斯牛漢堡 $95✨
配料同樣有生菜、蕃茄、漢堡扒、洋蔥、酸瓜,以及大量烤磨菇~~
比起鹹香芝士味道,呢款食落更加清新多汁
大大個食完已經好飽,好滿足呢
雞翼6件 $58✨
口感非常酥脆,肉質嫩滑~~
如果有醬可以蘸黎食就更加好
黑松露薯條 $65✨
薯條灑上大量黑松露碎,聞落好香!!
口感外皮香脆,內裡食到有少少薯蓉,好正❤️❤️

感謝 hkgirl h

查看過BURGER MATE的旅客也查看過

去過BURGER MATE嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片