附近的酒店
評論 (2,557)
2,557 個結果
已選篩選條件
1 - 6 則評論(共 2,557 則)
4 週前的評論 透過行動裝置

疫情嚴重無得去旅行好多人都會係香港訂返晚酒店放鬆吓,當然我亦唔例外,呢幾個月住過帝逸,W hotel,沙田萬怡,九龍香格里拉,四季,上次九香感覺唔錯,撞正做promote 今次就諗住試埋港島呢間訂間套房同老婆放鬆吓,本身我同老婆都食煙呢間有吸煙房正爆啊,點知...........
收到酒店通知無哂吸煙房,我明既始終房間有限,但係酒店既處理方式真係需要改進,訂房部無提供其他建議,要我不停問,問到最後諗住取消算啦,又話無得退錢,Fine,訂房部唔肯幫手只好投訴,最後就到電話話幫我升左海景既吸煙套房,嘩多謝晒喎!不過唔好意思溥先生,我對你同事既投訴我竟然計一句唔好意思都聽唔到,勁失望

既然無得取消又升左房咁無理由唔住,以下就係由我入住港島香格里拉開始既評論

- Checkin counter
無人指導客人排隊 我見你地有個員工企左係度 我主動過去問佢 佢先講 當有客人離開 你哋企係度個位同事 就叫我埋去checkin 可惜......原來個位前台同事未搞掂...... 退回去再等過 ..... checkin過程尚算順利 幫我checkin個位sorry我唔記佢叫咩名,但係態度相當友善,當然有帶埋客人上房,值得一讚

- 客房
入到房的確有被海景吸引,景觀真係唔錯,但係間房既通風系統真係勁差勁,我自己本身食煙 入到去一陣已經覺得有D頭痛,個陣味真係唔識得形容,房間設施感覺比較舊,個花灑真係討厭,張床都OK舒服,呢間係我住過咁多間酒店黎計,間房燈光最足既,mini bar應有盡有咖啡機熱水壺齊全,我本身唔飲咖啡,茶包略有不足,而且樽裝水得2枝我呢個水怪唔係好夠,迎賓既茶,小食,生果都非常好,間房陣味最終自己走左去無印買D香薰返黎點先舒服D,差D唔記得.....拖鞋......點解會咁短 會唔會比錯2對女裝?

- Room Service
10點幾有少少餓叫左個擔擔麵同煎餃,味道都唔錯,送餐既人員都幾有禮貌,呢個要讚

- 早餐
Checkin 個陣都有講可以係豪華閣或者係Café too食,因為想食buffet所以選擇左Café too,9點40落到去好多人排緊隊,等左25分鐘左右,感覺選擇唔好 味道尚可

- 豪華閣
食完個早餐出去行左陣 12點幾走左去豪華閣飲杯野休息下,環境唔錯咁岩呢D時間無咩人,可以同老婆影下相,有小食啤酒汽水咖啡茶

- Check out
為免再出現checkin時尷尬場面,用apps checkout 前台好快就打黎問洗唔洗幫手拎行李,雖然我唔需要,但係呢點都真係要讚下

整體而言
作為一間老牌五星級酒店,房間設施較舊可以理解,房間清潔通風問題必需加強特別係而家疫情下。前台員工無負五星級之名。訂房部溝通方式處理客人問題過於敷衍,影響客人第一印象,後續服務再好無法令我改觀。
我對今次既住宿感覺差,絕對會叫身邊既朋友盡量唔好選擇!

住宿日期:2020年7月
2  感謝 stephencheung80
物業方回應:回應日期:3 週前

親愛的貴賓 : 非常感謝您與我們的分享。 令人失望的是,我們這次沒有達到閣下的期望。 不用說,這是不愉快且完全不能接受的事。 請放心,我們會認真處理您的意見,並與團隊檢討不足之處,以為將來提供更好的服務。 但是,我很高興看到您逗留期間的正面評語。 我希望我們能以一貫的高服務水準再次歡迎您。Ulf Bremer,總經理

4 週前的評論 透過行動裝置

疫情下,難得留港為丈夫慶祝生日。感謝酒店為我們免費升級客房、提供生日佈置,而且還送上生日蛋糕,令他今日的生日過得特别難忘。
P.S. 收到 Welcome Tea☕ & 迎賓生果時,也讓我們感到非常窩心❤

住宿日期:2020年7月
感謝 LilianCatTravel
物業方回應:回應日期:4 週前

親愛的嘉賓:感謝您在這個特別日子選擇港島香格里拉大酒店。 得知您享受這次住宿體驗,我們非常高興。 我們由衷的熱情款待令您留下深刻印象,這真是高興不過。 我們希望在許多其他場合再次歡迎您回到我們酒店。 酒店總經理溥睿名敬上(Ulf Bremer)

2020年6月18日已評論 透過行動裝置

給孩子過生日。整個體驗非常多驚喜。酒店的小哥哥小姐姐們非常用心的準備,還要一再確認是否滿意。安排的小朋友的茶點朱古力以及洗漱用品全部都是用心特別準備的,給貼心,感覺一級棒!!

住宿日期:2020年5月
旅遊類型: 家庭出遊
感謝 helenhon
islkatherinewong,港島香格里拉酒店 的 Secretary,回應了這篇評論回覆日期:2020年6月22日

親愛的Ms. Hon:感謝您在這個特別日子選擇港島香格里拉大酒店。 得知您享受這次住宿體驗,我們非常高興。 我們由衷的熱情款待令您留下深刻印象,這真是高興不過。 我們希望在許多其他場合再次歡迎您回到我們酒店。 酒店總經理溥睿名敬上(Ulf Bremer)

2020年2月27日已評論

It is a gorgeous place to live.
服務態度好,食物又特別,有心思好新鮮美味同有特式。尤其所有員工都好有責任心同好快解決問題,整個配套都好好。喺度婚禮好周到,有香薰同結婚用品好齊全。超出預期嘅好,而且交通方便,太古廣場喺樓下,鬧中帶靜。整潔度都好高,茶葉嘅選項多,又快速補充。所有員工都體貼有效率,親切感又有禮貌。係一間非常優秀嘅酒店,值得推介,就算假日去住一間都值得去。

住宿日期:2020年2月
感謝 Mirror1234567
islkatherinewong,港島香格里拉酒店 的 Manager,回應了這篇評論回覆日期:2020年3月2日

尊敬的貴賓,您好!

謝謝您分享是次美好的入住體驗,我們很高興能為您提供稱心的服務及舒適的居停,並期望再次歡迎閣下光臨。

酒店總經理溥睿名敬上(Ulf Bremer)

2019年12月29日已評論

第一次入住這酒店,本來很期待的,但房間真的有點讓人失望! 房間一進去就感覺很陳舊,覺得清潔做的不太好,而且很多灰塵,我整個晚上都在打噴嚏。還有, 房間充滿一陣異味(比較像煙味和一些發霉的味道混合) ,幸好我跟朋友只是住了一個晚上,以後都不會選擇這酒店。

住宿日期:2019年12月
感謝 tangalex1222

尊敬的貴賓,得悉我們這次沒有達到閣下的期望,深感抱歉。 您的意見已轉達我的團隊,以跟進不足之處,及為將來提供更好的服務。 我希望我們能歡迎您再次光臨,以展示我們的誠意。 此致,溥睿名(Ulf Bremer),酒店總經理,