附近的酒店
評論 (3,987)
3,987 個結果
已選篩選條件
1 - 6 則評論(共 3,987 則)
昨天的評論

表示著維持一般的idea
高層管理人員沒有特別過人之處提高賣點

感謝 chowyuklun
昨天的評論

去的時候天氣稍涼 但酒店室外恆溫泳池是暖的 另外行過少少帶個好大的公園可以比小朋友放電 (感覺好過標榜親子酒店既酒店)另外自助餐都好好味

• 旅遊類型: 家庭出遊
感謝 carolng10
2 天前的評論

Upgrade至靜水沁園,很舒適的房間,有度假feel,至愛巨無霸大浴池,床鋪枕頭都合心意,員工上上下下都很有水準,讚

感謝 fasee9
3 天前的評論

真 • 五星級體驗----香港君悅酒店 Grand Hyatt

係呢個谷做左段時間功課, 發覺GH算係比較多人讚各方面都好唔錯既一間, 於是膽粗粗book一晚體驗下!
(係玩咁多次staycation最貴一次, 唔係有錢人,真係唔捨得架)
買Package住酒店係抵,但最怕比人當package客咁分開黎看待,驚有大家講既狗眼看人低,待遇唔同,食物同walk in客唔同等情況。。。
雖然我地擺明係o靚妹港女樣,但grand hyatt 完全無呢d問題 甚至比我上個月 MO package的體驗更優勝!

首先我早幾日係weekday去,人流好少,check in極快, 周圍都無咩人,之前都住過一d 5星級,平日都好多人,服務meet up唔切人流,但GH就冇做到濫呢個問題(weekend我就未試過 評論唔到)

第1講下服務方面,我比(4.5/5)
以前我都覺得2D1N服務唔太緊要,但試過d差服務既體驗後發現真係會影響成件事既心情,所以而家最睇呢樣!有幾點特別impressive :

-酒店有提供簡單佈置,我幫一對朋友couple book埋,但唔醒起要provide番佢地個名同mark番要同層,其實酒店已安排好房,一早寫哂卡同佈置左,但就因為我呢個大頭蝦要重頭搞過,但staff都好nice,好配合,仲話明白我應該太緊張搶購而忘記左

-清潔姐姐會主動禁你門鐘,問我地有冇需要清潔/refill

-所有既staff都好好笑容,好有禮貌,dinner buffet雖然爆場,但會走黎我地度問d野好無食,有冇野要改善;去到泳池已經就收檔,但都會serve我地又同我地傾計講笑

-原本以為同酒店講左慶祝anniversary 只會有房既cake,點知佢地好貼心通知埋餐廳,buffet後送上surprise!係第2款cake,點埋蠟燭,上次MO都冇咁貼心,呢個真係要讚!

-由於同朋友唔同時間check in, 我地又想同一時間check out,做完gym後大家都想沖涼但又唔想爭,就試問下可唔可以late check-out ,原本package已包住30個鐘,但staff都好樂意再比我地遲多2個鐘,所以今次好似住左3日兩夜咁呀

整體服務都五星級,如果要挑骨頭就係room service有少少慢,就扣0.5分啦

第2係食物質素,我比(5/5)
GH野食不嬲出名,但都驚期望愈大,失望愈大
但好彩都係符合期望
Dinnet buffet refill得好快!睇住佢我拎一隻龍蝦refill一隻,好多熟食甜品都整得好精緻好好味!
Buffet早餐雖然我地book最後一段時段,但佢都refill到最後一刻 亦有最鐘意既egg benedit order, 而佢地既鮮榨果汁係堅鮮榨
上次MO竟然係溝左糖水既,係有d失望
而tea set亦好靚好好味同街客描述既一樣
上次MO既package tea set 明顯係為package客而設,色香味都一般

第3講番間房,我都比(5/5)
唔洗去到套房都睇到維港兩岸無敵大海景,仲要係落地無邊大玻璃,真係唔係好多間做到!房入面有n塊鏡,開放式浴室,空間感好大! 亦好多打卡影相位!最鐘意本身有一張好有份量既枱,對於我地4人一齊玩就方便好多!同埋房既設備都比較先進,仲好揼本用sony大電視 畫質一流!亦好貼心咁比左套防疫用品比我地

由book果刻開始都好多fd問夠竟係咪值呢個價,但住完就知係值,每樣野都符合到你對五星級酒店期望

食物/酒店/房既相唔係好多,全部都係手機hae影,因為初初無諗住打住後感,但住完又真心覺得GH真係比到我一個Grand既感覺,當係回饋番個谷,比下一手參考既一篇功課

• 旅遊類型: 朋友出遊
感謝 Edithtantan
grandhyatt hongkongLC,香港君悅酒店 的 Other,回應了這篇評論回應日期:2 天前

親愛的Edithtantan,

感謝您選擇入住香港君悅酒店,並抽出寶貴時間與我們分享您的住宿以及餐飲體驗。

我們很高興得知您對此次入住感到非常满意,並能獲得您對整體體驗作出高度評價讓我們深受鼓舞。

謝謝您對酒店各方面努力的認同,我們會繼續努力維繫高品質服務,為賓客提供貼心細膩的服務。

再次感謝您對香港君悅酒店的愛護和支持,我們真誠的期待有更多機會為您創造難忘的體驗。

4 天前的評論

環境優美舒適,酒店員工友善親切,房間以及酒店範圍均非常乾淨整潔,令人在疫情下亦能安心入住,非常推薦。

感謝 luitang
grandhyatt hongkongLC,香港君悅酒店 的 Other,回應了這篇評論回應日期:3 天前

親愛的luitang,

感謝您選擇入住香港君悅酒店,並抽出寶貴時間與我們分享您的住宿體驗。

我們很高興得知您對此次入住感到非常满意,特別感謝你對酒店防疫措施以及員工服務的讚賞。

您的讚許和肯定帶給我們莫大的鼓舞,我們真誠期待您的再次光臨!

6 天前的評論

以往結婚紀念日都是旅行中渡過, 但因為 COV-19 要留在香港 staycation! 所以看了好多酒店的評語, 終於選擇了這酒店慶祝結論週年日! 完成選擇正確, 在訂房的時候, 已說明是慶祝結論週年, 希望酒店可以提供簡單佈置! 當天check-in 酒店職員安排流暢,亦好快上到房,入房便看到佈置和送了我們一瓶h香檳, 感覺非常窩心, 令紀念日增添不少浪漫氣氛! 另外房間整潔衛生令我們住得安心!
當天從 check-in 到入住及晚上到Grissini餐廳內晚餐, 完全感受到每位酒店員工對客人提供殷勤體貼服務, 值得我們再來入住!

感謝 laipingpat
grandhyatt hongkongLC,香港君悅酒店 的 Other,回應了這篇評論回應日期:5 天前

親愛的laipingpat,

感謝您選擇在香港君悅酒店慶祝結婚週年,並抽出寶貴時間與我們分享您的住宿體驗。

我們很高興得知你有一個愉快的經歷,並能獲得您對整體體驗作出高度評價讓我們深受鼓舞。