附近的酒店
評論 (3,397)
3,397 個結果
已選篩選條件
1 - 6 則評論(共 3,397 則)
昨天的評論 透過行動裝置

這次入住酒店的最高樓層,房間新淨 床鋪舒適 還對著海景 浴室有個大浴缸!之後去了酒店泳池,水溫不冷,最適合我帶著女兒一同玩水,環境很適合拍照打卡!

酒店有幾間餐廳,不論你想吃中式,西式,日式,意大利菜或是自助餐,都能滿足你。之前已來吃過這酒店的餐廳吃過一兩頓飯,印象都是不錯的。今次晚餐我就選擇去了酒店的越南餐廳試試,餐廳環境優雅浪漫,員工服務很好,對小朋友亦特別照顧!最重要是食物水準很高,每道食物味道都不錯!全家都吃得飽飽的,難怪這餐廳在網上的食評都很高分呢!

晚飯後回到房間,就與女兒浸浴,女兒很喜歡泡泡浴的,這浴室就最適合不過了!女兒玩得很開心,浸浴後就在軟熟舒適的床鋪上睡了!

第二天早上,打開窗廉便看到海景,心情頓時美好!叫了送餐服務,一邊吃著早餐一邊欣賞窗外風景,感覺悠閒寫意!

另外值得一提的是這次住宿還包了海洋公園的入場票,之後可以一家人去海洋公園玩樂了!絕對是適合有小朋友的家庭呢!

這次住宿非常滿意,性價比亦很高,總括來說就是房間好,環境好,食物好,服務好,非常適合與家人或朋友來個小渡假!下次有機會都還會選擇再來這酒店入住,還要再試試酒店的其他餐廳 這酒店的餐廳不論評價和人氣都是一向很好的呢!謝謝酒店帶給我們一家人兩日一夜的美好家庭樂!

旅遊類型: 家庭出遊
感謝 rachelfR3265EN
Jenny Chan,香港帝苑酒店 的 General Manager,回應了這篇評論回應日期:昨天

尊敬的客人:

非常感謝您下榻帝苑酒店並我們作出讚賞,我們會不斷作出改善,以滿足客人的需求,並期待您和您的朋友再次光臨。

2 天前的評論 透過行動裝置

今次同女朋友入住,club lounge 服務態度好好,又識關心客人,特別係evelyn,有熱情,成日都有笑容。但係房間電視無數碼頻道,少少失望(因為想睇viutv⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯ ⋯⋯

旅遊類型: 情侶出遊
感謝 55665566c

尊敬的客人:

非常感謝您對我們作出意見,我們會不斷作出改善,以滿足客人的需求,並期待您和您的朋友再次光臨。

3 天前的評論

先慢慢講返背景, 我有一位朋友係11月中生日, 於是係早於9月中已經開始搵酒店想慶祝一下。因為當時市面有三間酒店以有日式浴衣提供的套餐,由於帝苑酒店以前有的名氣,套餐內容亦唔錯,所以就同另外兩位朋友試下。
係未入住前,只係處於查詢階段已經發生好多小問題,例如我三人入住,想要多一套浴衣需要加幾多錢(套餐只包兩套)或者可唔可以加錢呢個問題,我曾經嘗試同一日致電酒店查詢電話,電郵查詢共三次,三次的答案都不相同,當然最後既答案係我最後一次電話確認終於係岩既。
而我係當晚購買套餐(不能改期或退款) , 係備註有打明三個人, 價錢亦係三人價, 亦有寫上希望因生日原因可以有提早入住及遲退房的少許優惠。
入住前一日拎生日蛋糕去叫禮賓部職員幫手寄存, 暫時呢一刻我都feel 到佢地幾好態度, 都願意幫忙。
入住當日我1點到達酒店 ,惡夢就開始了。
首先我排隊Check in, 酒店真係有幫我安排提早入住, 仲幫我提升房間類型添。
但係職員忽然同我講, 房型提升係需要加錢!?咁我好禮貌同職員講,我無確認過房型提升加錢呢個要求, 而且我並唔需要提升房型。
職員呢個時候好彩hand 左機, 不停重覆講『提升房型係需要加錢架』至少五六次,我真係有些少擔心呢個職員既健康; 於是我再提醒佢多一次, 我唔會比錢提升, 你可以比返我訂單既房間類型我。
之後佢係我面前打電話問人 :『喂! 個客而家話唔肯比錢升級wo, 咁點啊?』
*呢到我有少少唔明, 點解你地迫我加錢唔成功, 好似係我問題?
跟住佢講完電話再搞一輪電腦, 話我聽你2點打後返黎睇下有無位啦
到呢一刻我都仲係好冷靜, 我問佢可唔可以早少少啊?
之後佢答我酒店2點check in 係常識黎
首先, 每間酒店Check in 時間都唔同, 我都係酒店常客, 早上10點到下午4點既check in 時間都有, 唔係好明點解2點check in 係常識? 即係其他酒店不是 2點check in 代表佢地無常識?
第二, 我知道你地酒店既規定係2點check in , 你可以好簡單同我講你有規定, 又或者你地房間滿左, 唔容許你地咁做。 我住咁多年咁多間酒店今次真係大開眼界。
第三, 幸運地我今次提早黎先知道你地預算我一定會比錢提升房型; 假設我2點黎就知道你地咁做, 之後我地唔肯加錢提升, 你地咪又要即刻執第二間房比我地? 咪又遲成半個鐘以上?
第四, 果位職員不停同我講 :『政府規定酒店房只可4人, 你地今次黎慶祝生日, 你地唔係諗住多人Party 啊嘛?』我有同佢解釋, 我地只係三人慶祝, 我有係訂單註明, 而且我地有付三人價, 並非屈蛇。 但呢位職員非常唔願意相信我地, 咁希望你地酒店以後唔好再搞package , 三人package 價三人入住, 會比前檯職員不停盤問。 酒店小心係應該, 但係佢既態度, 語氣係到最後都唔相信我地。 如果我真係多人入住, 我會唔會加錢比多一人錢,加一張床加一張浴衣?
等到 2:20終於可以上房, 我真係咁多年都未試過要咁遲入。2 點check in 唔係常識黎咩?
係而家呢個時勢, 仲要係非熱門入住日期, 你地都仲覺得 2點check in 係常識, 我都覺得幾驚喜。

上到間房見到間房真係好細, 加床果個位好危險, 我朋友趺左落去床邊個空位, 空位旁有好多突出物, 最後撞到條頸! (房細唔係酒店問題, 係先天性設計, 呢到想提醒各位)

呢個package 唔包早餐同FANCL聯乘, 三人計返 $1870 ,Join 得呢個package 都係想著下日式浴衣, 食佢個日式餐盒; 但連一件咁少既事都令我地失望。浴衣one-size , 我唔算特別瘦, 所以我唔岩著我唔會投訴, 但我朋友非常標準偏瘦, 都著唔落, 請問係咪比左中童Size 我地或者其實係Sexy wear?

摺既天鵝係求其一張單色紙, 連去$12 鋪買張日式紙都懶, 不如用A4 白紙或者係公司廢紙重用?

個餐盒完全唔岩我地口味, 我唔會話難食, 各有所好, 鍾意試新野既人可以去試下。

唔計呢個package ,我相信香港任一酒店都同你們酒店差唔多價錢, 我地願意去試, 你地完全無興趣去做好。係香港而家呢個時間, 我無得退款改期, 你地係咪就可以求其過關就算? 我經常推薦各方好友去試其他酒店, 幫下酒店以外都令自己可以放鬆下, 但今次體驗真係令我嚇幾驚。

最後check out 時, 你地職員又無故話我地係一間餐廳食左幾百蚊野叫我地簽單過數?
我地從來都無去餐廳竟然要埋單? 我地追問幾次到底係咩黎? 幾時食? 佢按幾下電腦又話無事喇, 你地可以走。如果我地胡亂簽, 條數咪入埋我地到? 到最後佢都係唔解釋, 只係話check out 手續完成。

疫情期間係香港住酒店不下數十次, 帝苑酒店真係表表者, 我唔介意你地搵我拎更多資訊, 又或者可能根本唔在意我呢個評論, 但我建議各位考慮清楚。

1  感謝 ronniel593
Jenny Chan,香港帝苑酒店 的 General Manager,回應了這篇評論回應日期:2 天前

3 天前的評論

房間企理整潔,刻意要有浴缸的房間,還幫我升級了,很好的一次體驗。而且房內都很隔音,睡眠品質不錯,下次會再來。

旅遊類型: 情侶出遊
與這間酒店合作收集的評論
感謝 ktothem617
Jenny Chan,香港帝苑酒店 的 General Manager,回應了這篇評論回應日期:3 天前

1 週前的評論

由於家裡需要裝修, 所以選擇了這間酒店住了幾星期, 客房舒適整潔, 清潔消毒做得很好令我們安心入住, 地點位置方便, 另外帝苑軒的食物味道及質素非常好, 誠心推介!是次住宿體驗非常滿意! 下次也會再選擇這間酒店。

感謝 elizang117
Jenny Chan,香港帝苑酒店 的 General Manager,回應了這篇評論回應日期:1 週前

1 週前的評論

上網見有六百幾一個 Package, 有得食有得住真係抵到爛,大概12點半左右去到check in,可能平日,一去到唔洗排隊就可以check in喇。見到lobby整緊木屋,唔知係咪遲D聖誕節比客影相用呢,睇落幾靚。check in位呀yan好nice,好快手咁幫我check完in,仲好熱心話餐廳位置同時間,即刻俾房我仲禁埋,搞到我都唔好意思講其實想去買D野飲先上房。房間同其他酒店差不多,美中不足個出面有燈飾擋左小小景。晚餐唔錯,整體員工出色,食物質素好,下次再有快閃會再住

感謝 RITANDROYCHAN