“好食又快捷的茶記”
華星冰室的評論

華星冰室
網上訂購
香港排名第282 (共 13,987 間餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
4 週前的評論 透過行動裝置

難得假期的上午,當然就要去特別的地方去食一個好食的早餐。於是一早便出門去港島,一如以往香港人多車多,塞了一陣才到達灣仔。

餐廳座落橫街,但都容易認出。由於平日過了上班時間,無需等位就可以入座。餐牌上有港式和外國早餐,但由於之後去做運動,我就點了一份公司三文治,另外一個朋友就點了港式早餐。

上餐速度奇快,基本上一叫到入單就已經上菜。公司三文治入面有滑蛋鹹牛肉、番茄、青瓜、火腿同芝士等。味道有層次,而且口感不錯,我最欣賞滑蛋鹹牛肉加入三文治後令到口感提升。而朋友的港式早餐也很不錯,通粉味道可,而滑蛋都很出色。

整體而言質素可以,值得一試。

參觀日期:2020年6月
感謝 kyle0_0kclee

2020年3月14日的評論 透過行動裝置

今日同同事開完會近近地去咗公司附近嘅華星冰室食下午茶,雖然呢間餐廳喺香港有好多分店,而且日子都耐,但今次都係我第一次食!
於是叫咗個叉燒湯意同一隻雞亦。其實两者嘅味道又未稱得上特別,但有份舊式嘅香港情懷,再加上紅豆冰,仲有華星嘅歌手都係以前成日聽嘅本地歌手,為兒時回憶生色不少!

參觀日期:2020年3月
感謝 queeniewong630
2019年11月27日的評論 透過行動裝置

華星冰室的黑松露炒蛋真的要試,蛋漿很滑,黑松露也很香。另外我也喜歡食他常餐,通粉不會煮得太淋,味道不錯!

參觀日期:2019年11月
感謝 JoyceW2056
2019年10月17日的評論

收工約左朋友行開呢頭話食呢間,呢間所謂既出名餐廳完全名過其實.D野又唔係平,又唔係特別好食,D待應又叫極都冇反應,差!

參觀日期:2019年9月
1  感謝 PoonPoonPoonPoon
2019年9月19日的評論 透過行動裝置

游客及本地人都很多,必試炒蛋,覺得跟澳州牛奶的一樣好食,其他食物水準就較勁普通,飯點時間人多要等位,但好快有位

參觀日期:2019年9月
感謝 manymomo

查看過華星冰室的旅客也查看過

去過華星冰室嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD