“地點非常好”

翠华餐厅(加拿分道)
香港排名第760 (共 11,097 間餐廳)
菜式: 中菜
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 宵夜
周圍地區: 尖沙咀
2018年4月29日的評論 透過行動裝置

我很喜歡跟朋友一起去尖沙咀的翠華,因為地點非常好,而且不用想太多,簡單又好吃,而且出餐數度也快,但唯一的缺點就是位子很仔!其他我都很喜歡!

感謝 vic洋

2018年4月24日的評論

翠華餐廳係連鎖港式荼餐廳, 位於加拿分道, 當中以咖哩吉列豬扒比較出名. 不過依家雖然食物選擇多左, 但味道就退步左, 而且價格仲十分昂貴. 唯一可取的是早上的菠蘿包同奶茶, 所以不太推介.

感謝 maggie119230
    2018年4月2日的評論

以前食既時候都會俾翠華出品既咖哩感到驚訝。因為真係夠香、夠濃、夠辣! 而且嗰炸豬扒又厚又多汁。 但係今日食既吉列豬扒咖哩飯真係好失望。。。 咖哩已經不再香濃。豬扒更係硬崩崩 而且仲係凍既添。知道呢間舖特別多人,但係一間食市應該至少做好自己既食物。 大家都知道人多服務唔好已經係常事,我非常理解。 但係至少整好d野食啊。其實都幾唔開心 因為呢碟咖哩飯陪伴左我好多返工啦 OT啦 挨夜既回憶。 誠心同翠華建議,做好食物先啦。

感謝 CHIU W
    2018年1月6日的評論

翠華餐廳變左連鎖港式荼餐廳後越開越多,變左旅客黎香港食地道茶餐廳必食地點!家陣仲搵埋明星拍廣告!越來越商業化!價錢就越來越貴了!

感謝 bfgho
    2018年1月4日的評論

翠華餐廳有很多家連鎖店,這家位於尖沙咀。餐廳很出名,幾乎可以代表香港的茶餐廳。菠蘿包、奶茶都很好吃。餐廳開門比較早,適合吃早餐。

感謝 Wendy呆弟

去過翠华餐厅(加拿分道)嗎? 請分享您的經驗!