“越南牛肉粉”

芽莊越式料理 (海運大廈)
香港排名第449 (共 11,926 間餐廳)
菜式: 越南菜
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2018年4月29日的評論 透過行動裝置

芽莊在香港有多間分店,以這間環境最好,部份座位可以看到美麗海景。在這裏吃了一頓晚餐,包括越式生牛肉粉,順化牛肉檬粉和燒大蝦柚子沙律。食物水準不錯,食品價錢合理,唯獨飲品價錢偏高。

參觀日期:2018年4月
感謝 rickjasonchan

2018年4月23日的評論

因為天氣熱想食撈檬,於是去芽莊一試,大家都是細食之人,於是4人叫了4款食物,開心share,點了招牌會安雞飯,燒豬扒撈檬,柚子蝦沙津,香茅燒牛串,飯和撈檬保持水準,牛串牛幾林,易入口。柚子沙津很美味。但飲品較貴,沒有點餐飲品優惠,否則會試牛油果沙冰。

參觀日期:2018年4月
    感謝 manyee02
    2018年4月9日的評論

通常會食扎肉檬粉,越式菜味道及配料比較豐富,甜酸比例好好,很開胃。米卷亦不錯。餐廳整潔,上菜快,店員服務態度好。

參觀日期:2018年3月
    感謝 Emchem
    2018年3月26日的評論

夜晚9 點幾來, 不用等很久就有位
    以為還有得點生牛肉+爽腩粉是很幸運, 可惜湯底沒有從前的牛味香濃, 爽腩也不算腍
    牛油雞翼最令人失望, 上菜時已經變淋不香脆, 感覺油膩
    我想侍應幫忙加水時, 我多次舉手, 也沒侍應看到

參觀日期:2018年1月
    感謝 lingandmc
    2018年3月7日的評論

煎薄餅:薄餅煎得好香脆,入面包住豬肉同蝦,用料十足,隨個人喜好可加九層塔等食。

豬扒撈檬: 香茅豬扒好入味,幾嫩滑,配埋涼浸浸嘅檬粉,仲有好多配料,青瓜絲,紅蘿蔔絲,芽菜,好好味。

蒸粉果: 粉果個皮一夾就爛,入面係啲豬肉碎同蝦肉,上面放左2款扎肉。整體一般,比較淡口。

越式燒雞: 燒得剛剛好,雞肉幾亂滑,淋上葱油,已經好好味,再加埋跟配嘅蒜蓉羅勒油醬,更加惹味。

芥蘭苗: 用豉油汁炒得幾嫩口,菜面上灑上大量嘅櫻花蝦同花生碎。

雖然用餐時間得75分鐘,但上菜速度好快,食得一啲都唔趕。

參觀日期:2018年3月
    感謝 tifaaaaa

查看過芽莊越式料理 (海運大廈)的旅客也查看過

去過芽莊越式料理 (海運大廈)嗎? 請分享您的經驗!