“水準高的餐廳”
Canton Pot的評論

Canton Pot
香港排名第240 (共 14,128 間餐廳)
卓越獎
價位: US$19 - US$39
菜式: 亞洲菜
更多餐廳詳細資料
適合: 當地美食
周圍地區: 旺角
3 週前的評論 透過行動裝置

今日到期待已久既Canton Pot打邊爐,係Openrice 訂咗枱!食物水準非常高,牛頸脊同象拔蚌非常新鮮好味!超抵食!服務亦很好,特別多謝服務員Kasey,一整晚既幫忙同介紹!辛苦晒!下次一定再光臨!

參觀日期:2020年9月
感謝 leo377489
Lhotel_GM,Canton Pot 的 General Manager,回應了這篇評論回應日期:昨天

親愛的Leo,

我們很高興為您帶來一次愉快的用餐體驗,並特別對Kasey的服務予以高度評價! 我們一向致力提供卓越的餐飲服務及重視客人提供的寶貴意見。

感謝您對Canton Pot的支持!期待您於不久的將來再次到來,品嚐更多美食及享受難忘時光。

2020年8月24日的評論 透過行動裝置

趕得切在限制令之前跟美魔女慶祝生日,Canton Pot 設於酒店內,環境氣氛一流,最緊要抗疫衛生做到足,空間感夠大,一邊打邊爐享受美食之餘又可以放鬆傾偈。

氣氛悠閑優雅的 canton pot ,搜羅各地多種火鍋材料,配以滋味湯底相比出面較特別,自製醬料更加滋味,店員推介一定要試下佢哋有機飲料。

如果多幾位朋友聚會都可以訂獨立房間,包房更加有私隱又可以安心享受火鍋,啱晒大家庭慶祝生日。

工作咁辛苦出糧梗係要食餐好d,左選右擇最後揀咗 至尊滋補瑪卡鴛鴦湯 套餐 $888

瑪卡燉竹絲雞 拼 佛跳牆
一定要特別推介一下招牌火鍋湯底至尊滋補瑪卡鴛鴦湯 ,湯底我們有兩款,都係滋潤補身之選。

瑪卡燉竹絲雞
店員細心為我們服務,介紹湯底真材實料,燉湯每日燉製多個小時,火候十足,飲落非常鮮甜!新鮮滋味的竹絲雞、大量瑤柱,瑪卡紅棗等十幾款配料對身體好有益,所以我哋每人先飲兩碗湯,然後再加上湯打邊爐。

湯料豐富,味道鮮甜,平時唔食煲湯料嘅我,今晚都沾滿秘製醬汁料食清光。

佛跳牆
佛跳牆湯底打邊爐真係少有,有鮮雞、螺肉、鮑魚、紅棗足料又矜貴,大滿足帶來煥然一新的火鍋體驗呢!

火鍋配料 high tea 層架
真係好貼心啊知道我地要相機先食,特別用
上high tea 層架。

肉類方面有我最愛的 本地新鮮牛頸脊

脂肪分布均勻,賣相有光澤的牛頸脊,厚切雪花紋漂亮,輕輕滾一下,五成熟令肉質鮮嫩爽口,牛味濃,果然高質。

西班牙橡果黑豚肉
肥瘦勻稱的橡果黑豚肉,色澤紅潤,口感軟滑,吃起來豚肉味濃郁,有嚼勁。

海中蝦、鮮蝦丸、香菇貢丸
海中蝦新鮮扎扎跳,大大粒蝦丸鮮甜,口感結實彈牙多汁,新鮮熱辣又美味。

羊肚菌黑豚肉餃、竹笙菠菜野菌餃
羊肚菌黑豚肉餃 我初時仲以為係羊肚添!餃子款式設計獨特,大粒皮薄,多汁餡靚,野菌清新,入口充滿香氣。

有機山水滑豆腐、響鈴卷兩三秒就吸收晒湯汁嘅精華,有機甜粟米飽滿多汁,夠哂香甜!

秀珍菇、有機白蘿蔔、黑木耳、米線
就算素菜加上咁美味嘅湯汁,都可以食到一碗好豐富的米線,清甜好味。

田園菜籃
七彩繽紛的田園菜籃,新鮮翠綠夠晒健康!去油膩一流,好味清怡就是有機火鍋美食吸引之處。

自家製飲品,冰涼清甜,再來一客飯後甜品。整體來說食物有質素,環境服務也非常好,會再來幫襯呢!

參觀日期:2020年8月
感謝 yomidyomid
Lhotel_GM,Canton Pot 的 General Manager,回應了這篇評論回覆日期:2020年8月27日

尊貴的yomidyomid,

感謝您抽出寶貴的時間來分享您於Canton Pot的用餐體驗。

我們很高興得悉本餐廳的晚餐及服務質素能達到您的期望,而您的讚賞及肯定讓我們的餐飲團隊感到非常鼓舞,我們定必繼續努力,做得更好。

再次感謝您對Canton Pot的支持,期待很快能再次為您服務。

2020年7月28日的評論

假期時同家人去左Canton Pot飲茶,食物水準比預期中高!點心種類好多,款式特別多,價錢優惠。經理Kasey, 服務態度一流,非常親切,好照顧小朋友同老人, 屋企人食得非常滿足同開心

5  感謝 NgWai234
2020年7月13日的評論

同閨蜜好耐無見, 佢住沙田, 我住旺角, 因為現在韭常時期, 大家又想見, 但係又好驚, 所以就想搵一間餐廳就腳D, 近地鐵站D, 咁大家食完就可以好快咁返到屋企啦...

入到黎餐廳, 超好招呼, 食物新鮮不在話下,龍蝦刺身好正,記得試鹿兒島薩摩牛,好濃香牛味, 環境旺中帶靜,食客斯文,都算適合女士聚餐聯誼,讚。

服務唔錯㗎, 特別多謝 Kasey , 服務好, 安排食物上台次序也見心思。

參觀日期:2020年6月
1  感謝 flor4ence
Lhotel_GM,Canton Pot 的 General Manager,回應了這篇評論回覆日期:2020年7月24日

親愛的flor4ence,

2020年7月11日的評論 透過行動裝置

好多朋友都話Canton Pop打邊爐好好食,今日終於都試到,果然無失望。推介花膠湯底,好多花膠,足料湯底好清甜。 A5鹿兒島和牛係今日既highlight, 入口即溶,脂肪比例適中,不得了 另外,服務又係好到不得了,真心要讚一讚Simon Lee細心服務同安排,令大家都好滿意呢一餐!

參觀日期:2020年7月
2  感謝 wucheukka

親愛的Freddie,

我們很高興為您帶來一次愉快的用餐體驗,並特別對Simon Lee的服務予以高度評價! 我們一向致力提供卓越的餐飲服務及重視客人提供的寶貴意見。

查看過Canton Pot的旅客也查看過

去過Canton Pot嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD