昂坪360纜車

價格低至 US$144.26
價格低至 US$65.27
價格低至 US$131.60
更多資訊
評論 (7,377)
7,377 個結果
已選篩選條件
1 - 6 則評論(共 7,377 則)
昨天的評論

大半年前同細佬坐過 #水晶車廂 纜車之後,佢就念念不忘!成日都話要坐纜車!
琴日見天氣幾好,一於同佢去玩返轉~ 超級幸運,去程同埋回程都唔使排隊!! 水晶車廂最正就係可以360度睇風景,沿途真係風景如畫,藍天白雲再加翠綠嘅樹木,望到都覺得心曠神怡~
去到昂坪,我哋去咗大佛後面行山。#心經簡林 前段都可以推 #BB車,係去到木柱嘅位置就推唔到車了~
行完心經簡林,附近仲有 #樹木研習徑 同埋一條行上鳳凰山嘅路。帶住細佬,我哋梗係行簡單嘅樹木研習徑啦~ 全長350米,好快就搞掂~
行完少少嘅山,出咗一身汗,我哋去返昂坪市集附近嗰度食啲嘢,有好多檔食豆腐花嘅小食店,$20碗豆腐花~

如果時間充足,仲可以喺昂坪搭車去 #大澳!下次要同埋Natalie 去埋大澳食地道小食!

感謝 Kitty N
3 天前的評論 透過行動裝置

尋日天氣超好最啱出去郊遊☀️,於是我哋又出發去咗轉東涌坐@昂坪 360 ,去到纜車站見到無乜人基本上直接埋counter已經可以買飛,我哋本身預約咗水晶車廂來回票,所以搞掂取飛就已經直接上車啦!
超爽!
出發前仲有位工作人員哥哥幫我哋影相️添!
尋日天氣出奇咁乾爽,所以坐水晶車廂好舒服,能見度又高,所以見到曬東涌嘅主要風影,機場、港珠澳、行山徑、山上嘅牛 全部都睇得好清楚。⛰
去到昂坪市集有個 #尋蛋滋味360 活動至到4月11號咋,咁更係玩埋佢應下節,搵齊5隻隱藏喺昂坪市集嘅復活蛋就可以抽獎,禮物有 酒店住宿、Switch 、纜車票 同其他小禮物,大哥哥竟然抽中咗 纜車飛,不過佢最想要 Switch !
向住集市另一頭行就可以食埋山水豆腐花,再行多少少去埋心經簡林都得,下次有時間的話我哋打算去行吓!
不過,今次選擇咗去大澳食返個靚Tea....
#纜車 #昂坪市集 #山水豆腐花 #郊遊好去處 #戶外好去處
#放電好去處 #親子好去處 #香港好去處 #親子活動

感謝 threekids-gloria
6 天前的評論

放假一家大小、有老有嫩有乜地方好去? 我呢個假期就去咗昂坪360玩咗整整一日

我哋乘坐昂坪360水晶纜車,高居林下,飽覽東涌美景,非常寫意~ 到達咗昂坪市集,原來由而家到11/4復活節期間,昂坪市集舉辦咗「尋蛋滋味360」,昂坪市集變成為尋蛋樂園,只要成功搵到五隻隱藏於不同角落嘅復活蛋圖案,並完成指定任務,即可參加尋蛋任務大抽獎。我哋當然都有參加,揚細佬好興奮周圍去搵復活蛋,最後集整晒仲有禮物收,超爽

除咗復活節主題,同場加映,同恆香合辦經典食物打咭專區。「蛋撻鞦韆」可坐在滑溜溜的蛋撻面 上拍照留念,玩味十足。「放大版恆香經典老婆餅盒」將恆香經典老婆餅盒放大100倍出現於眼前;「復活彩蛋打卡牆」牆上掛滿可愛造型的特色糕點,當中少不了恆香 經典的皮蛋酥及色彩繽紛的復活蛋,單是看到已足以令人流口水!

適逢恆香老餅家100周年,昂坪360與恆香老餅 家聯手策劃了「恆香‧百年」展覽館,揉合插畫、圖文、實物、影像,以及展出 多件甚具紀念價值的懷舊珍藏品,再配 上互動及趣味元素,與你一同回味《恆 香老餅家》過去一百年嘅點滴,由即日至14/6
大家都千萬唔好錯過咁精彩嘅活動啦~

體驗日期:2021年4月
感謝 phoebeykw
6 天前的評論

那有小孩唔鐘意搭纜車? 居高臨下飽覽美景,吹著海風,甚為寫意 加上水晶車廂,腳下就是大海,視覺效果相當刺激好玩,上年帶小朋友去過一次已成日話要Encore,今年趁復活節假期仲係涼涼地再去過~

已有心理準備假期會多人,點知又OK喎!今次帶埋婆婆一齊去當然再坐水晶車廂啦~兩小一上車已勁興奮,尤其是樂上次來還是小Baby,今次識驚啦,又驚又興奮好鬼可愛! 一望落去就係大海, 小朋友感覺非常好奇有趣呢~

復活節昂坪360仲有得玩「尋蛋滋味360」,買左纜車飛的小朋友只要搵到五隻隱藏的復活蛋圖案,痴上自己籃蛋度,就可以抽獎啦! 獎品仲好豐富添有酒店住宿+纜車門票、Switch等,可惜幸運之神不眷顧著佢地,只有大佛手機袋乙個,活動到4月11日,快d Plan下!仲有得玩呀!

玩完尋蛋順道睇埋 昂坪360 X 恆香「恆香‧百年」展覽館,只要於昂坪市集消費憑單就可以換飛啦!館內勁多打卡位千其唔好錯過~

1  感謝 poorrabbit
1 週前的評論 透過行動裝置

去到東涌坐360纜車,以為又係排隊排隊再排隊,幸好一早預約水晶車廂來回票,去回程分別等5同15分鐘就上到車,唔使等到傻!

今年360纜車係復活節搞左個 「尋蛋滋味360」 ,搵齊5隻隱藏係昂坪市集嘅蛋蛋,就可以參加大抽獎,隨時贏走酒店住宿、Switch 、纜車票等獎品,可惜我地都冇抽獎運...

玩完Egg Hunt後,我地繼續係昂坪市集打卡,有幾個位都好正好特別,好似有放大版 蛋撻鞦韆同恆香老婆餅盒、蛋捲搖搖板 ,仲有「恆香·百年」展館,睇到老香港特色,打卡影相都幾靚!

水晶車廂都好正,玻璃車廂底,連海裡有水母都望得一清二楚,大概坐20分鐘就到達,過程風景優美,絕對係悠閒之選。

感謝 KaylienKarson
1 週前的評論 透過行動裝置

遇上假期遊人特別多,繁忙時段排隊要用上差不多一小時,但沿途風景漂亮,纜車攀過好幾個山頭,可鳥瞰赤鱲角機場、港珠澳大橋人工島等美景,回程黃昏時段還可看到夕陽西下,多花點時間排隊也是值得。

感謝 TravelLoverAnywhere