“平價好味”

盛記盆菜&盛記面家
香港排名第806 (共 11,598 間餐廳)
菜式: 中菜
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界
2018年4月29日的評論

餐廳隱身屋村之中,裝修設計非常有趣特別,還有室外雅座。中午賣粉麵飯,價錢公道,充滿地道風味。這種港式餐廳已愈來愈少,更顯它們的珍貴。

感謝 Osenard

2018年4月10日的評論

餐廳裝修有特色,絕對係一個打卡熱點. 喺沙田開左好耐架啦,係街坊平民小店。裡面嘅粉面都係香港本土特色,味道唔錯. 很有良心的老闆, 每月都有免費午餐請它定老人吃飯。

感謝 a2tg3c
    2018年3月29日的評論 透過行動裝置

盛記盆菜&盛記面家係沙田區也很出名,他是少數僅存的大排檔。早上他賣粉麵,晚上就是大排檔,食物一流,很有味道。

感謝 JoyceW2056
    2018年1月24日的評論

盛記可說是最有特色的熟食中心, 內裡很多有趣的擺設都是老板自己做的, 很漂亮。今次是和朋友來打邊爐的, 價錢不貴, 食物好味, 環境熱鬧很好氣氛。

感謝 yyaannn
    2018年1月20日的評論 透過行動裝置

老闆好有heart, 之前又成日上電視,今次夜晚泥打邊爐,佢係一碟一碟甘叫嘅,價錢都唔算貴,食人情味!

感謝 King1120

去過盛記盆菜&盛記面家嗎? 請分享您的經驗!