“不可不失”

Wildfire (山頂店)
香港排名第486 (共 13,796 間餐廳)
價位: US$26 - US$52
菜式: 意大利菜, 牛排, 酒吧, 燒烤
更多餐廳詳細資料
適合: 觀景, 團體用餐
用餐選擇: 可預約
周圍地區: 山頂
描述: Wildfire pizzabar山頂分店是一個令人印象深刻的餐飲目的地並深受香港人及遊客的歡迎。你可一邊享受美食及特大份量的飲品,一邊欣賞壯麗的維多利亞港和香港全景。 餐廳設有大型落地玻璃窗戶讓你一覽無盡的迷人景緻。我們歡迎私人派對、休閒的婚宴及公司聚會,一起在香港之巔盡興飲杯吧!
3 週前的評論 透過行動裝置

在家困得太耐,真的是需要出外抖抖氣。心想閒日上山頂未必多人,可惜事與願違。現在山頂、沙灘、郊外都是最多人的地方。
這裡的分量算是多,始終是大集團。沙律醬汁太多,少一點會健康一點。
薄餅太美式,餅底像餅乾多一點。味道尚算可以。

參觀日期:2020年5月
感謝 PPKY2018

2019年6月15日的評論 透過行動裝置

位於山頂凌霄閣的西式餐廳,以義大利式為多多,有少數的景觀座位與幾桌戶外座位。因為位於香港著名觀光景點,餐食的份量不多,口味是好的,而餐廳收費也是觀光等級,或許週末忙碌,整體是不愉快的。

參觀日期:2019年6月
感謝 lingwang338
2019年4月9日的評論

是日到山頂遊覽,人山人海排完纜車就即刻搵啲好嘢醫下肚。因為大商場裝修到下年約七月,宜家得番 凌霄閣一個細商場餐廳選擇唔多,所以就入咗wild fire。點咗龍蝦意粉(半份),龍蝦非常鮮甜,意粉的醬汁同龍蝦很夾,好味。安格斯肉眼扒,滿滿的網纹。朋友怕太生,點了七成熟,切開的時候,肉質剛剛好,很juice,仲有炭燒嘅味道,還有配甜番薯條,很不錯還點了炸魷魚圈及特飲, 雖然沒有upgrade消費千二蚊,坐兩面玻璃窗,但仍然望著日落黄昏, 風景很美。

參觀日期:2018年10月
感謝 CHIUW61
2018年10月10日的評論 透過行動裝置

店內座位可以觀看到十分美麗的風景,不用另外再付入場費在樓上的觀景台和其他人逼,就可以坐下來一邊用餐一邊欣賞美景

參觀日期:2018年10月
感謝 Lasorom
2018年9月9日的評論 透過行動裝置

我同我先生係度慶祝我地既結婚8週年紀念,山頂呢邊既餐廳我全部睇過一轉,最後選擇呢一間用餐,原因係被個靚境吸引,而且菜單多選擇,仲要價錢吾貴!
呢度d菜既份量好大碟,好適合多人一齊share,另外要special thanks to all staff here, 特別係呢度有2位好好服務態度又細心既staff, 一位叫Berna, 一位叫Franky. 好耐未試過係香港食飯見到咁笑容滿面咁好服務態度既staff, 所以大讚!!!

參觀日期:2018年9月
感謝 miyakot605

查看過Wildfire (山頂店)的旅客也查看過

去過Wildfire (山頂店)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD