“不錯的牛扒 值得一試”
Plat du Jour的評論

Plat du Jour
香港排名第1,315 (共 11,408 間餐廳)
價位: US$32 - US$38
菜式: 法國菜, 海鮮
周圍地區: 大佛口
周圍地區: 大佛口
2018年4月29日的評論 透過行動裝置

第二次黎plat du jour, 都係叫番西冷,order 左六成熟,貪佢有肉汁又唔會太生,大廚維持一貫水汁,食落塊扒有嚼口但又唔係干果隻,味就唔洗講,同上次一樣好有肉味,夠入味,沙律就無乜特別。

感謝 hidezink

2017年12月19日的評論

本人通朋友叫左一盤生蠔,一碗lobster bisque, 同一份牛扒 share。生蠔好好食, 拔得好乾淨。最討厭生蠔拔得唔乾淨食到又殼。Lobster Bisque 叫一個係唔夠嘅,如果自己荷包可以應付到會叫兩碗。牛排叫左medium rare, 煎得啱啱好, D 肉好嫩, 薯條炸得好好味。環境都好舒服,裝設好靚, 坐得好舒服廳唔係好大, 一定會有人黎幫你。最啱
    生日或特別節日黎。

感謝 tifflam
    2017年7月20日的評論

周日行完山, 就在附近覓食, 這附近大多是小店, 當然這家也是小小的, 看到充滿法國風情的裝潢, 就覺得很吸引, 一於試試, 服務是不錯的, 店員都很熱情, 但又不會太過份, 恰到好處, 食物水準不錯, 價格合理, 如下次到這區也會再選這家法國餐廳

感謝 jkinlovetravel
    2017年6月2日的評論 透過行動裝置

朋友約了到這裡飲酒及晚餐,但原來這裡是沒有歡樂時光的,畢竟這裡沒有歡樂時光的飲酒環境及氣氛,這的侍應服務還有待改善,個別侍應對食材認識不足,就連生蠔的名稱也説不出,用餐期間要求多給一些麵麭,但我們四人只給我們三小片,這樣小家,不禁失笑,食物方面卻不錯,消費在這區來說不算高,但勝價比低,地方尚算舒適,服務方面只流於表面,沒印象可言!

感謝 HenryYMW
    2017年3月13日的評論 透過行動裝置

近二時來到這裡,鰂魚涌商廈的午餐潮開始退減一點,不用等也有座位。是日餐湯是羅宋湯,味道不錯,主菜是牛扒薯條,五成熟,帶點肉汁,味道不錯。

感謝 Billbill08

去過Plat du Jour嗎? 請分享您的經驗!