“肉醬肉丸好味但唔飽”
Pirata的評論

Pirata
香港排名第76 (共 10,568 間餐廳)
卓越獎
價位: US$19 - US$51
菜式: 意大利菜
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 宵夜, 早餐, 可預約
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
3 週前已評論 透過行動裝置

係灣仔見完客,見有時間就去左pirata食晏,lunch唔算多人唔洗等位,揀左個肉醬肉丸配薯角,$168唔算平亦唔貴,講番肉丸算juicy,唔”鞋“,同啲醬好夾好開胃,薯角就普普通通不過不失。餐廳仲有自勝沙律,菜都算幾新鮮,整體黎講168$食味道係唔錯,但飽唔飽就見人見智,可能女士會好啲

感謝 hidezink

2018年3月22日已評論 透過行動裝置

因為生日聚餐,才來到這家幾乎是頂樓的餐廳。這裏部分座位可以遠眺維港景,感覺很舒服,適合聊天。餐點有創意,雖是意式料理,但菜色還是很有新鮮感,只是份量不算多,整體感覺很不錯。

感謝 adnaloycyh
    2018年2月24日已評論

城中意大利餐廳不少,但性價比高,服務質量好,又保持食物原汁原味的不多。沒去之前就已有幾個朋友推薦,直到自己品嘗後,確實給予高度評價,且環境氣氛也烘托地很舒服。

感謝 laura_cai9
    2018年1月30日已評論

灣仔商業 大廈內的意大利餐廳, 2層高, 座位比較多, 但週末午餐時間亦是很多客人, 不少外國朋友, 週末午餐半自助餐形式, 無限供應冷盤菜色, 另有多款主菜選擇, 味道不錯, 價錢亦不貴

1  感謝 Ricky_HK
    2017年11月28日已評論 透過行動裝置

食物水準一直都能夠保持,性價比高,位置與灣仔地鉄站大約十分鐘路程,餐廳設計時尚,服務水準有點要注意,有時要叫了幾次才有人招呼
    最愛是butchers cut, 肉質與味道都是極棒的。與朋友聚會這裏是一個好選擇。

感謝 lifeissuperwonderful

去過Pirata嗎? 請分享您的經驗!