“西式CAFE hesheeat 意粉 燉飯 小吃 甜品 銅鑼灣”

HeSheEat Cafe (記利佐治街店)
網上訂購
香港排名第23 (共 682 間甜品)
卓越獎
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
4 週前的評論

相約友人在銅鑼灣 兩人走上商場之中,唯一一間CAFE
座無虛席的CAFE餐廳
以甜品起家既人氣餐廳
今次試下晚市餐牌
香煎雞胸肉牛肝菌意大利飯 $92
燒牛肉香草燴意粉$128
加配冰茶 , 一客炸魷魚小吃,餐湯
冰茶,即檸檬茶,茶味清純,應是英式茶底 先為身體降溫,飲返2啖等上菜
特製脆炸魷魚,配秘製醬汁 配埋沙律菜,山葵丘比醬(沙律醬)
外衣脆口,魷魚粗爽彈牙,相當好既前菜小吃
沙律醬令平民既魷魚更加鮮味

加配是日餐湯,蒜蓉包兩片 今天是薯仔湯,飽足感好重,打成泥變湯
麵包夠脆口,可沾湯吃,更有風味
燒牛肉香草燴意粉 $128 燒牛肉份量相當豐足,5成熟,外焦脆
牛肉內部仍呈粉紅色,肉味濃郁而質感細嫩
意粉每條都沾滿香草醬汁,入口芳香清新
香煎雞胸肉牛肝菌意大利飯 $92 配有煎得脆身既雞胸肉片 伴以一隻溫泉蛋在旁
牛肝菌意大利飯
雞肉用紅椒粉預醃再煎,食起黎有香味但不辣
健康不油膩
將溫泉蛋拌勻意大利飯,食起黎味道更豐富
每一口都食到牛肝菌既香氣味道
銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖 Shop 201, 2/F, Causeway Bay, 2-10 Great George Street, Causeway Bay

感謝 alex lam 林

4 週前的評論

兩個人嗌左個荔枝乳酪刨冰同埋oreo朱古力刨冰 估唔到$50既價錢可以有咁靚既賣相likelike啱曬打卡 個乳酪醬好香,食到底有啲荔枝肉 仲有個朱古力刨冰有極多oreo係底!即使每一啖有oreo配冰,食到底都仲有!不過食到尾個朱古力cream就有啲漏,但整體都俾8/10啦!yummyyummy!

1  感謝 cky11111998
5 週前的評論 透過行動裝置

今天約了好友吃這 HeSheEat 餐廳。
飛天薯條:炸薯條已帶有小許辣味,不用醬汁也很好味。
單骨蜜糖芥末雞翼:炸雞翼配上蜜糖芥末醬,味道很豐富,有香口的炸粉加上甜甜酸酸的蜜糖和芥末汁,外脆內軟,好正。單骨雞翼更易吃。
蕃茄蟹肉牛油果莎莎:這個前菜很好味,脆脆的粟米塗上蕃茄加蟹肉加牛油果,口感很好,又軟又脆,味道也好好。牛油果很 Creamy。
主食是三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配沙律菜:新鮮的沙律菜加了甜醋很好味而且可以清清味蕾。三重芝士真濃味,配上香口的蘑菇和牛肉漢堡包一起吃,各種味道都吃到,真是味覺大享受。
沖繩黑糖菠蘿沙冰:黑糖的甜味令菠蘿味更突出,真是消署推介。
抹茶鮮奶:抹茶濃味適中,我喜歡它的忌廉夠厚又夠實,好像吃甜品般。

感謝 laicwisaac
2020年6月25日的評論

在銅鑼灣行街,
想搵間cafe坐低傾下計,
「HeSheEat」真係不二之選!
環境坐得舒適,
食物又係水準之作,
最重要係無時間限制,唔會傾傾下計被人趕走!

逢星期日至四18:00-22:00仲有dinner combo供應,$92起,
叫一個main可以追加小食或飲品,抵呀!

今期個combo好吸引~
係牛油果控嘅口福啦!
推薦❗️牛油果蟹肉牛角包配薯條($98)
原個香軟嘅牛油果,
加上「HeSheEat」嘅招牌蟹肉沙律,再配上蕃茄,呢個配搭好健康~
配上香脆嘅牛角包,層次感十足,
配菜仲有炸脆嘅薯條和沙律菜,好豐富呀!

鮮牛肉香草燴扁意粉($128)
香草扁意粉軟硬適中,pesto醬拌得均勻,味道鹹香,
牛肉熟成度拿捏得不錯,七成熟嘅賣相好吸睛~
唯口感有點韌。

跟餐+$25要左杯原價$38士多啤梨奶昔
飲得出真係真材實料,
要用士多啤梨雪糕和鮮奶調配而成先可以做到咁幼滑咁香濃嘅口感,
不過飲完真係好飽!

嘩,原來而家「HeSheEat」多左好多小食選擇,啱晒一大班人sharing食!
推薦❗️炸珍寶蟹棒和芝士年糕($48)配搭一流!

朱古力迷必試!
推薦❗️朱古力三重奏($72)
有齊朱古力慕絲雪糕、朱古力心太軟和凍朱古力特飲,
凍朱古力特飲比我想像中濃郁!
心太軟一如既往地做得出色!
一切開就見到朱古力軟心緩緩流出來,覺得治癒~☺️
配埋朱古力慕絲雪糕一齊食,冰火交融,正!

拖肥香蕉配焦糖雪糕厚焗鬆餅($58)
鬆餅足足3-4cm厚,外微脆內軟熟,
配楓糖漿Haagen-dazs雲呢拿果仁雪糕一齊食,味道更加夾~

感謝 foodie_talk
2020年6月16日的評論 透過行動裝置

好耐冇食HESHEEAT,好想食GO GREEN於是今日又黎銅鑼灣食下啦!
夏日水果紅茶
熱辣辣梗要叫杯凍飲,呢杯夏日水果紅茶入面有鮮果,可以一路飲一路食,我叫左少甜,基本上冇咩甜味,但水果味香濃,感覺得好FRESH!
飛天薯條
每次黎都必點之選,呢種口感既薯條絕對唔係M記品質,每條都做到脆卜卜,冇一條係林既,勁脆口,附上既辣汁亦辣得起勁!喜歡~~
水牛城雞翼
水牛城雞翼係單骨雞翼黎,好易食,炸得好香脆,上面既辣醬汁再加埋芝士醬辣辣地好惹味,而且一份既份量都唔少!
Go green
我最喜歡既Go green,就咁睇個名以為好清好寡,其實一份有齊哂我喜歡既野!有炒蛋、炒菠菜、牛油果醬、沙律、蕃茄包、大啡菇、蕃茄、薯餅,蕃茄包細細個而且係熱既,無論塗上牛油果醬定擺炒蛋上去食定就咁單食都好正!絕對係賣飛佛!
香煎比目魚栗米燴意大利飯
比目魚既皮煎得好香脆,魚肉嫩滑一D都唔鞋,栗米味好香濃,一筆落個飯就見到一絲絲既芝士,睇落份量唔算多,但食落好飽肚。
朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕
最後甜品環節同老公SHARE個厚焗鬆餅,味道叫左朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕!一黎到已經好香蛋香味,而且賣相超吸引!第一啖忍唔住即刻試下個雪糕,好香雲呢拿味仲食到粒粒杏仁!然後再切開個PANCAKE,加埋D花生醬同朱古力醬一齊食,甜而不膩,而PANCAKE又做得外脆內軟,口感一流! 食完感覺真係超幸福!!

感謝 catcatbobo

去過HeSheEat Cafe (記利佐治街店)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD