“茶餐牛肉通蛋治茶走”
廣成冰室的評論

廣成冰室
香港排名第5,296 (共 12,177 間餐廳)
周圍地區: 北區
周圍地區: 北區
2018年4月29日的評論 透過行動裝置

牛肉通粉配薑絲落胡椒粉係去廣成冰室必食既例牌茶餐。除此之外,包軟炒蛋嫩既蛋治、仲有熱辣辣出爐既波蘿油都唔可以未食過!

參觀日期:2018年4月
感謝 MELOOODYLI

2018年4月27日的評論 透過行動裝置

要數到香港最懷舊的餐廳,廣成冰室絕對是其中一間, 古舊的裝修帶著一點點香港特別風味。牛肉通粉配炒滑蛋,食到不停口,讚口不絕,另外港式奶茶茶香奶滑,回味回味!

參觀日期:2017年10月
感謝 ChengS257
2018年4月5日的評論 透過行動裝置

廣成冰室迄今已超過六十年,是我兒時到現在也經常去幫襯的餐室。他們出品的牛肉通粉,水準極有水平,當中的牛肉新鮮可口,加上通粉入口美味,令人回味。還有波籮油,红豆刨冰等,是我輩歷久嘗新的至爱,難怪上任財爺 John Tsang 在競選特首時,也不忘到此店打咭和一嘗這裏的奶茶和蛋治!

參觀日期:2018年4月
感謝 Edlileung
2018年3月3日的評論 透過行動裝置

又來食雞蛋三文治,哩度個蛋治d雞蛋非常之厚,牛油又夠多,真係好鬼正,加多杯有好多紅豆嘅紅豆冰,今日嘅下午茶非常満足

參觀日期:2018年3月
感謝 Bobobo999
2018年2月13日的評論 透過行動裝置

迫到都坐唔落行都行唔到,上水的茶餐廳間間都係咁,呢間特別誇,服務勁差,食物得兩款,牛肉通,蛋治鮮油餐包,冇得揀,講錯咗添,有得揀一係食一係唔食

參觀日期:2018年2月
感謝 SampanS10

去過廣成冰室嗎? 請分享您的經驗!