“很好吃的雲吞麵”
麥文記面家的評論

麥文記面家
香港排名第164 (共 11,152 間餐廳)
卓越獎
價位: US$5 - US$10
菜式: 中菜
更多餐廳詳細資料
適合: 當地美食
用餐選擇: 宵夜, 早餐, 外賣速遞, 外賣
周圍地區: 佐敦/油麻地
2018年4月28日的評論 透過行動裝置

今天一個人來到這裡附近找朋友,見面後自己一個人來到麥文記麵家吃出名的雲吞麵。他們的麵很有咬勁,很香,湯底味道很好,另外雲吞大小剛剛好,很新鮮。讚。

感謝 doubleatcam

2018年4月26日的評論

食物唔算貴,佢嘅麵好彈啊!好正!雲吞,裏面的蝦大大隻、鮮甜丶爽口!
    味道有質素,
    位置方便,
    最鐘意食麥文記既雲吞
    最鐘意食麥文記既雲吞

感謝 tinaha8320129
    2018年4月19日的評論

香港有不少有名聲的雲吞麵食,此店是其一。選了經典的「鮮蝦雲吞麵」,即使即點即製,數分鐘便送來了,麵條當然是幼滑有彈性,味道有質素,是優質的產品。至於雲吞,的確可以在我意料之外。雲吞裏的鮮蝦,當然是份量豐富,但鮮蝦的味道,韌中帶甜,而且是暖暖濕潤的,雲吞皮既薄又滑,個人認為此品質在食品市場上較為特別的

感謝 simony1021
    TripAdvisor會員
    2018年4月13日的評論 透過行動裝置

之前食開都覺得OK嘅。今次食好失望,因為食咗個雲吞麵,飲咗兩啖湯,返屋企好頸渴,頸渴左兩小時,所以我好肯定佢個湯底係落咗好多味精嘅

感謝 TripAdvisor會員
    2018年4月11日的評論 透過行動裝置

我非常鐘意食雲吞,麥文記既雲吞隻蝦好大隻,唔會過咸,食完又唔會覺得口渴。位置方便,價錢中等~雖然細碗,但係係我係香港最鐘意食既雲吞!

感謝 cynthia l

去過麥文記面家嗎? 請分享您的經驗!