“burger lunch”
Burger Joys的評論

Burger Joys
香港排名第157 (共 10,556 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
3 週前已評論

這間的Burger超好食, 因為它的麵包有別於我們在大型聯鎖快餐店食到的漢堡包, 我在其他專食漢堡的餐廳都食過高質素的Burger, 但都唔及這間的好食! 第一啖咬落去時, D漢堡包外面嗰層相當鬆軟, 但當咬到中間位置時, 你係會感覺到D包很鬆脆, 然後再加上芝士, 牛肉漢堡, 新鮮的洋蔥圈, 新鮮切片番茄再加埋D醬汁, 包到滿滿一口, 好滿足, 好好味道! 我好奇的撥開中間夾住的餡料, 要看看點解這Burger中間咁鬆脆, 個口感極好! 原來這漢堡中間嗰面是焗過的, 焗到脆再夾埋餡料上枱, 食起上來是外軟內脆. 而且啲洋蔥圈雖然是新鮮洋蔥, 但一D都唔辣, 反而有少少甜味, 咬在口中也是脆的, 新鮮的番茄片軟軟地又多汁, 我叫的這個芝士牛肉漢堡真是超級好味道!

另外, 它的炸雞都相當唔錯, 新鮮炸起的雞球上面洒了些紅色的辣椒粉, 但食起上來一D都唔覺辣, 點上它們自制的芝士醬, 哇! 比起韓國炸雞都不知好食幾多! 咬落去脆卜卜, 中間的雞肉仲好嫩好多汁, 而且已醃到入晒味, 加上香濃的芝士醬, 絕對令你食不停口. 仲有, 我叫的那杯Mocktails(無酒精雞尾酒)都好特別, 個名叫Virgin Sex on the beach(including Cranberry Juice, Orange Juice and Peach Nectar), 裡面包括紅莓汁, 橙汁及桃汁, 淨係見到這成份, 都覺得好好飲, 果然杯嘢有桃的香, 橙的甜及紅莓的小小酸, 這杯飲品配我今日食的芝士牛肉漢堡及炸雞簡直係無得頂, 真的要讚一讚!

感謝 Heisfoodiary

4 週前已評論 透過行動裝置

星期六工作完在灣仔隨意挑選餐廳。 Burger Joy 座位不多,場內人士大多是外籍客人。我點了一個漢堡、炸雞和兩杯飲品。 cheese burger用料簡單卻真材實料,麵包經過微烘,表面略脆內裡軟熟,牛肉漢堡煎得約七成熟,中間微紅,肉汁豐富而不油膩,配上酸瓜、蔬菜,吃起來不太邪惡。另叫了一個美式炸雞,炸粉不算厚且極脆,芝士醬味道偏淡,但我覺得雞肉本身不沾醬也足夠。 peachy用上黃桃肉和雪碧打成沙冰,味道清爽。草苺奶昔非常creamy,啖啖香濃草苺味道,非常好喝!

感謝 chanmotou
    TripAdvisor會員
    2018年4月3日已評論 透過行動裝置

芝士漢堡牛肉味道濃郁,芝士香濃,配上新鮮蔬菜,令人入口感覺清新,味道亦豐富。蒜味雞翼配上辣醬,香脆帶惹味的蒜香和辣,惹味非常。豐富的芝士醬薯條,芝士味十足,餐廳食物值得一推
    還可以網上下單,方便外賣品嚐

感謝 TripAdvisor會員
    2018年3月31日已評論

灣仔駱克道的漢堡包店,店內裝潢像酒吧格局,座位不多,但可以外賣。牛肉漢堡 $98,用料算是中上,牛肉味濃,麵包又十分鬆軟,好味! 另外加配了一份薯粒,夠晒脆卜卜,絕對可以再試。

感謝 Joyceeeee109
    2018年3月31日已評論

放工想搵地方食餐飯輕鬆下,為未來一個星期打打氣。在灣仔找到一間食漢堡的地方。從灣仔地鐵站C出口一出直走幾個街口幾分鐘就到,十分方便。除了漢堡,仲可以同朋友飲上幾杯,超級棒!今次同朋友點了 魚柳漢堡(加蛋)份量十足,配料爆量足料,魚柳炸得香脆;芝士薯條的熱融芝士味濃郁,剛上檯時的香氣十分吸引,薯堡造型一粒粒,外脆內軟而且用粒粒薯粒整成,很有嚼頭;美式炸雞(配芝士醬),飲品方面點了無酒精雞尾酒:Peachy, Virgin Sex On The Beach。

感謝 TaniaTan-Tan

去過Burger Joys嗎? 請分享您的經驗!