“【 Catch the Fowls!|法式烹煮新菜式 】 ”

Scarlett Cafe & Wine Bar
1/12(週二)
20:00
香港排名第9 (共 14,644 間餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前的評論 透過行動裝置

世界上林林種種嘅家禽都有各種烹調方法,而係法式菜餚中亦品賞到不乏見到鴨、鵪鶉、鵝等今次一嘗尖沙咀一間法菜店seasonal special ‘Pining for Fowls’ menu,試吓可以有咩新意思✨
========================
▫️Chicken Tagliatelle $208
作為Special menu中mains之一,雞胸肉採用慢煮烹調方法熬製一小時,口感相當細嫩,以簡單調已經足夠入味; 同時亦用上店家自家製彈牙嘅tagliatelle意大利麵,加入蘑菇以藍芝士醬汁烹製 一讚意粉掛汁能力好高,完全鎖住醬汁嘅味道!

▪️Seafood spaghetti $208
龍蝦汁好濃郁! 意大利粉入口彈牙,醬汁濃郁而且海鮮亦好多樣亦夠爽口彈牙

▫️Chateaubriand $498
係足足有600g嘅 tenderloin!! 牛肉味相當濃,就咁食唔點醬都好夠味而且相當淋,三四個人share都夠~

▪️Floating Island $98
飯後甜品就嘗試左依個以蛋為主題嘅新款式 先將蛋白打至蛋白霜配以焦糖絲同吉士醬製成 只係會發現蛋白霜其實係浮緊係吉士醬上,的確係名副其實嘅Floating Island! 蛋白霜打得軟綿綿,因焦糖甜度比較高嘅關係,若可以增加份量蛋白霜會更可以中和甜度

參觀日期:2020年11月
感謝 peonypat
發表評論評論 (1,302)

1 - 5 則評論(共 1,302 則)

2020年10月14日的評論 透過行動裝置

很好既環境! 一個好好既地方去談心!
另外,Liza and Quentin 都好好人!亦都好主動幫客人!我地本身叫左五成牛扒,但有兩個朋友唔食得咁生,服務員好好幫我地再煮番熟d, 非常貼心!一定會再幫襯!

參觀日期:2020年10月
感謝 kary1226
2020年10月11日的評論

服務不錯,服務員很有禮貌,食物質素非常一般,絕對沒有其他留言說的那麼誇張。價格相對不值,環境太小,舒適度大減。

參觀日期:2020年10月
感謝 Aliceuyee
2020年7月11日的評論

同朋友嚟食生日飯,啲嘢食非常之高質。叫咗個豬頰肉,肉質好鬆化,啲汁阻住係個肉入面,啖啖Juice。最有驚喜係個鱈魚意粉,呢個真係好推薦,係必點嘅菜式!

參觀日期:2020年7月
感謝 SamueLiiiiiiiiii
2020年7月8日的評論

好好食一餐,前菜烤芝士同魷魚無錯。主菜牛肉火候很夠,配菜份量十足。待應Gigi and Sarita好好傾又好幫手影相!服務一流! 我地會再黎!

參觀日期:2020年7月
感謝 ylylorraine

查看過Scarlett Cafe & Wine Bar的旅客也查看過

去過Scarlett Cafe & Wine Bar嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD