“開始比九巴差”
城巴的評論

城巴
香港排名第11 (共 16 間交通)
卓越獎
景點詳細資料
4 週前已評論

以前九巴成日比人鬧唔得,於是佢地用左很多錢同時間去update自己,搞好D車,安裝WIFI,有ETA咁。而城巴就有D不進則退,好似D巴士成日被人話脫班,又無ETA,D車相對舊D咁。

感謝 poonchiulam

2018年4月22日已評論 透過行動裝置

由新界往香港島,城巴是最方便的交通選擇,可直接抵達,不用轉車。而且很划算。不過車身頗搖晃,個人覺得不太舒適。

感謝 Venus L
    2018年3月24日已評論

主要行走香港島和國際機場巴士路線的城巴、大部份為空調巴士、香港島票價在十元以下。城巴車隊比較新、座位也舒適、是往港島區旅遊景點交通工具中不錯的選擇。

感謝 KumonMa
    2018年1月22日已評論

一向都使用城巴往返屯門及港島地區,由於行走快速公路,比起乘搭地鐵更直接快捷及舒適,又無需轉乘,費用雙差不多,又可沿途欣賞風景,班次也算頻密,尤其上下班的繁忙時間。

感謝 HenryYMW
    2018年1月11日已評論

城巴有限公司係香港的巴士公司,主要巴士路線係香港島個邊!感覺上比起九巴價錢會平d!巴士顏色大多數都係以黃黑色為主!另外都會有車去機場!

感謝 bfgho

查看過城巴的旅客也查看過

去過城巴嗎? 請分享您的經驗!