“咖啡店”
Elephant Grounds的評論

Elephant Grounds
香港排名第88 (共 641 間咖啡和茶)
周圍地區: 上環
周圍地區: 上環
2020年11月26日的評論 透過行動裝置

食完飯想飲杯咖啡再回家,朋友話想試吓呢間嘅咖啡,坐落環境唔錯。

下單等飲品期間,可能天氣變,有隻大曱甴行過嚇親,轉個位坐由佢。。

朋友試咗佢的手沖咖啡,飲唔出應有嘅果香味,說是比起佢自己沖更差了點,有點失望。

我自己無特別鑽研咖啡,叫咗杯普通mocha,咖啡味唔錯,但整體感覺還是很淡很稀。。雖然叫了少冰,但其實也比想像中多冰,飲到中段冰融了,味道更加淡淡淡。。

這個價錢感覺不太值得

參觀日期:2020年11月
1  感謝 joeyyp2

2020年2月8日的評論

點了份魚柳三文治,大大份,熱辣辣,魚柳有兩層,炸得外脆內軟,非常好味。但得注意,這裡沒有訂位服務,而且只有英文餐牌。

參觀日期:2019年4月

應該是用了上等的香草籽而不是精油

參觀日期:2019年12月
2  感謝 CUrachelc
2019年5月11日的評論

最令我驚喜係此店嘅雪糕三文治~ 只有weekend先有仲要個個星期唔同味!佢地嘅夾餅會用唔同嘅曲奇去配唔同嘅口味~ 厚度適中~ 岩岩好大約1.5cm !而且軟硬度都超好~ !令整個雪糕三送治整體合配完美

參觀日期:2018年6月
感謝 嘉龍 吳

查看過Elephant Grounds的旅客也查看過

去過Elephant Grounds嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片