“法式午宴”
Caprice的評論

Caprice
香港排名第24 (共 11,978 間餐廳)
卓越獎
菜式: 法國菜, 酒吧, 紅酒吧
更多餐廳詳細資料
適合: 商務會議, 特殊場合, 浪漫風格
用餐選擇: 早餐, 午餐, 宵夜, 晚餐, 可預約
周圍地區: 中環
2018年4月28日的評論 透過行動裝置

到此享受法式午宴以慶祝母親節,頭盤及主菜均不俗 ,材料新鮮,烹調出色,甜品更是不容錯過,除了Petit four 外,朱古力蛋糕及千層酥均非常美味可口。

參觀日期:2017年11月
感謝 Mom320

2018年4月24日的評論

呢間餐廳係四季酒店裡面, 夠晒高級,年年都有米芝蓮級數, 又是食法國餐, 星期一至五午餐食最抵, 環境又優雅, 服務又周到, 絕對滿分

參觀日期:2017年10月
    感謝 HelloPrettyfly
    2018年4月21日的評論 透過行動裝置

與母親大人吃法國料理慶祝壽辰,鳥瞰著維多利亞港景色,靚食品靚景,非常寫意;點了一客魚、一客鴨腿及一客燒春雞,質素非常不錯,甜品除了甜點四小件外,還有幼滑的朱古力慕絲及雞蛋忌廉布丁,媽媽非常滿意。

參觀日期:2018年3月
    感謝 LL0302
    2018年4月18日的評論

突然好想食法國菜就約埋系附近返工既朋友去左caprice~

每款都好想試呀...樣樣都好似好好味咁
    最後叫左個Game Terrine- 法式野味凍糕
    裏面有内臟同唔同肉類拌勻雪凍,味道偏濃,幾好食

主菜叫左Spelt Risotto, Frog Legs, Watereress,Mushrooms,-燕麥意大利飯伴田鷄配西洋菜同野菌。意大利飯非常綿綢,同西洋菜汁配合的非常好,另外田鷄煎得非常香脆,顔色微焦金黃,裏面嫩滑肉汁豐富,好正!lunch 食完覺得好有罪惡,不過真系好好味,食到停唔到口呀!

甜品叫左Vanilla and caramel Saint Honore- 法式雲呢啦教堂聖安娜蛋糕,上面充滿忌廉同用焦糖裹包住每個泡芙,濃濃既香滑忌廉配上香脆焦糖表面,好好味!同系之前法國食過既味道非常接近,果然系有保證既餐廳!

參觀日期:2017年12月
    感謝 abigbitehk
    2018年4月13日的評論

這是一間高級餐廳,,裝修豪華,價錢一定比較昂貴,但服務同食物質素一定是有保證的.適合紀念日,生日用餐。它的黑糖麵包也好好吃.

參觀日期:2018年3月
    感謝 annsze2016

去過Caprice嗎? 請分享您的經驗!