“📍深水埗📍 . . ”

添好運點心專門店 ( POPCORN )
香港排名第766 (共 13,782 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
2 週前的評論 透過行動裝置

深水埗
其實我係一個好中意飲茶既人, 因為我比較中意中餐多過西餐一籠籠, 入邊around 4舊, 成家人一齊食可以一人一舊, 試哂咁多款中菜仲可以有飯後甜品, why not ^^?
xo醬煎蘿蔔糕
HKD 18.80
7.7 /10分
份量算多咖@@, 而且一粒粒正方形方便入口幼多, 好多時一大舊既蘿蔔糕都幼難夾起。 一夾就散‍♀️‍♀️‍♀️ 呢個蘿蔔糕岩函煎起,所以熱辣辣出哂煙的xo醬帶有辣味而且作煎到金黃色, 味道野味超級中意呀‍♀️‍♀️‍♀️
豬肚
HKD 16.80
7.5/ 10分
豬肚湯又係我一個favourite 黎, 基本上我覺得所有野落辣椒都會爭味好多好多豬肚應該係一早煮好的所以入哂味, 可惜入邊待4舊豬肚湯帶微辣, 咸菜林哂入哂湯味, 份量多, 熱住食又係超正的‍♀️‍♀️‍♀️
咖啡糕
HKD 15.00
6.5/ 10分
total 3舊咖啡糕, 但個樣認真麻麻, 個面裂開的糕十分淡咖啡味, 無甜味, 佢好似大菜糕, 不過係帶有小小小小咖啡味既大菜糕, 但好意外地唔知點解我又幾中意
環境:6/10分
Outdoor area is not available
不可帶寵物黎餐廳
要加1

———————————————————————
- 高水平
- 中上水平
- 正常和中上水平之間✔️
- 正常水平, 路過可試
- 我好爭扎 LOL
- 唔使試
———————————————————————-
Belle’s approval ✔️
———————————————————————-

參觀日期:2020年5月
感謝 Bellebellehasbelly

2019年9月12日的評論

店內面積大,燈光較暗,空間感大,坐得舒服。環境衛生尚算可以,不過地上的清潔可再加強。進到店裡,感覺不到員工積極的服務態度。沒有打招呼、點頭微笑,更沒有帶我們到座位。下單時,員工的態度讓人感覺愛理不理。酥皮焗叉燒包 - 濃烈的奶香味,比較甜,皮不會過厚。黃沙豬潤腸 - 腸粉滑,豬潤香。咸魚肉餅飯 - 肉餅很香,質地較綿滑,淡淡咸魚味。家鄉咸水角 - 熱烘烘,較黏牙,外脆內軟,味道較淡。不過不失的味道,若在服務態度上有所改善,

參觀日期:2019年7月
感謝 janpychan
2019年9月8日的評論

沒有下一次了。
完完全全的變質!
金銀蛋瘦肉粥,吃完會擔心有腎病的超鹹粥品。
椰皇燉奶,溫溫吞吞的,有個燉字的啊!而且也太甜了。
清潔度低於標準,招呼又散漫,最後收銀員還敬送一副睌娘嘴臉。
好好一個品牌,浪費了!

參觀日期:2019年9月
2  感謝 Leony W
2019年8月20日的評論

雖然係米芝連,但我覺得唔係好值,無特別之餘又唔係特別好味。已經無左驚喜既感覺。當係普通野咁食OK既,唔好EXPECT 太多

參觀日期:2019年8月
感謝 rachelhoikei
2019年4月18日的評論

這個週末中午,幸運地在門外只是等了不到半小時。因為點餐紙的點心款式也不多,我們就隨便點了幾款試一下。以下快速進入主題:酥皮叉燒包的外皮鬆脆,餡料夠多,味道就像是包著叉燒的墨西哥包。這款叉燒包必須熱食,要是稍放冷,味道就差很遠了,但很可惜的是,叉燒包上桌時就已經不夠熱了。每次食點心都必點的蝦餃和腸粉,卻沒有驚喜,粉皮類都略厚皮,腸粉又不夠滑身。燒賣使用的豬肉偏肥,味道不過不失吧。

參觀日期:2019年3月
感謝 ParcoWong

查看過添好運點心專門店 ( POPCORN )的旅客也查看過

去過添好運點心專門店 ( POPCORN )嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD