“D野食又夠哂邪惡,”
周記點心的評論

周記點心
香港排名第639 (共 11,556 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 西環
周圍地區: 西環
2018年4月29日的評論

見到呢間周記咁多笑哈哈, D野食又夠哂邪惡, 決定黎試一試佢先!我地星期6大概2pm黎到, 門口都已經有唔少人等位,好好彩都唔算等太耐, 大約20分鐘就有2人位到我地.雖然已經2點幾, 不過我地其實未食lunch的,所以都叫得比較多野食1. 蝦多士 (下午茶餐$40連熱飲)2. XO醬炒腸粉 ($36)3. 蝦餃 ($26)4. 鴛鴦燒賣 ($26)5. 流心奶黃西多士 (下午茶餐$33連熱飲)蝦多士 呢個即炸出黎熱辣辣非常正, 入面蝦滑份量非常足料

感謝 CHIUW61

2018年4月14日的評論

點心不算便宜, 但流心西多確實美味! 一刀切開西多見熱辣辣的蛋醬慢慢流出, 未來得及拍照已要急急把它送入口中, 雖然感覺上是「邪惡」的食物, 但也吃得非常滿足!

感謝 fan0123
    2018年4月1日的評論 透過行動裝置

出名的流心西多,爆多流心,熱騰騰的,漲起來,一切流出很多奶黃,蝦餃,燒賣,馬拉榚,各式各樣點心,即叫即蒸。

感謝 TOM1125
    2018年3月8日的評論

周記點心位於水街東利大廈, 距離香港大學站6-8分鐘左右。
    這裡是點心和西餐廳的混合, 流沙西多士算是很有名, 味道很好, 環境中上, 價錢可接受。

感謝 kimnowitzki
    2018年2月2日的評論 透過行動裝置

價格便宜又好吃,點心不錯,中級水準,流心西多士、蝦多士不錯一間性價比很好的點心茶餐廳,老闆娘服務亦很細心,值得一讚

感謝 chihangl26

去過周記點心嗎? 請分享您的經驗!